Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka županija u ovoj školskoj godini stipendira 192 učenika i studenta


Zagrebačka županija dugi niz godina dodjeljuje stipendije za učenike i studente sa svog područja, pa je tako župan Stjepan Kožić potpisao Ugovore o stipendiranju s 50 novih stipendista. Stipendije u iznosu od 500 kuna mjesečno dobilo je 30 učenika, dok je 20 studenata dobilo stipendije u iznosu od 1.000 kuna.

 

 

Dugogodišnja stipendistica Zagrebačke županije je Marta Sesar iz Dugog Sela. Studentica je prve godine flaute na Glazbenoj akademiji u Ljubljani, a ističe kako će dobivena sredstva uložiti u svoje obrazovanje, uglavnom za seminare i razna natjecanja.

 

 

Osim godišnjih stipendija, županija je ove godine dodijelila i 30 jednokratnih stipendija, koje za 18 učenika iznose po 3.000 kuna, a za 12 studenata po 5.000 kuna.

22.12.2016. Zagreb – Dodijeljene stipendije Zagrebačke županije. Foto: Petra Rožić/Cityportal.hr

 

Adrijana Karas, studentica je četvrte godine Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu koja se uključila u Erasmus program, a čija stipendija pokriva samo dio studentske mobilnosti, ova jednokratna pomoć omogućila joj je da na jedan semestar ode u Brno u Češku.

 

 

Stipendiju nastavlja primati i 58 učenika te 84 studenata koji su zadovoljili uvjete za nastavak stipendiranja, što znači da će stipendiju Zagrebačke županije u školskoj godini 2016./2017. primati sveukupno 192 stipendista. Za tu svrhu Zagrebačka će županija izdvojiti 2.350.000,00 kuna.

 

 

Župan Stjepan Kožić uputio je iskrene čestitke svim stipendistima dodavši kako će stipendije u jednu ruku i olakšati roditeljski budžet. “Po bodovnoj listi vidjeli smo da su učenici i studenti iznimno kvalitetni, stoga im želim da budu i dalje tako vrijedni i pametni na ponos svojih roditelja, obitelji, učitelja i Zagrebačke županije u kojoj ćete i u budućnosti imati potporu.“ – zaključio je Kožić.

 

 


Božićna priredba