Prijava

Vaša prijava

Predstavljen Socijalni plan Zagrebačke županije


Savjet za socijalnu skrb Zagrebačke županije održao je sjednicu na kojoj je predstavljen Socijalni plan Zagrebačke županije za razdoblje od 2017. do 2022. godine.
 
Riječ je o prvom strateškom dokumentu u kojem se navode dosadašnja postignuća Zagrebačke županije na razvoju socijalnih usluga te utvrđuju zadaće i ciljevi, prioritetna razvojna područja i specifične potrebe i mogućnosti u narednom razdoblju.
 
Planom se predstavljaju gospodarski, demografski i socio-ekonomski pokazatelji Zagrebačke županije, te specifičnosti geografskog položaja i prometne povezanosti županije. Svi ti pokazatelji zajedno predstavljaju bazu na kojoj Zagrebačka županija temelji politiku socijalnog uključivanja i razvoja mreže socijalnih usluga.
 
Socijalni plan predstavlja temelj za strateško planiranje u socijalnoj skrbi i mogućnost za kvalitetni daljnji razvoj planiranja i donošenja godišnjih provedbenih planova i odluka koje će voditi viziji „Zagrebačka županija – dobro mjesto za kvalitetno življenje svih stanovnika”.
 
Sjednici su prisustvovali i članovi udruge Srce iz Svetog Ivana Zeline koji su ukratko predstavili projekt „Pokreni i promijeni“ u sklopu kojeg će se otvoriti Muffin cafe. Riječ je o društvenom poduzetništvu gdje će zaposlenici biti isključivo osobe s invaliditetom, a proizvodit će muffine i suvenire.
 

Foto: Zagrebačka županija


FOTO VIJEST Airbus na testiranju novog terminala