Godina na izmaku idealno je vrijeme da se podvuče crta i pogleda unatrag. Kada je riječ o Gradu Velikoj Gorici teško je ne uočiti promjene i ne vidjeti projekte koji su realizirani, ili je pak njihova realizacija u tijeku. Nešto što se nakon propasti VELKOMA dugo čekalo je jedinstven komunalni centar te je nakon godina podstanarstva ove godine i ta priča preseljenjem u VG Goričanku privedena kraju.
 
„Od 2009. do 2016. je trajala ta agonija, odnosno pokušaj oporavka pacijenta koji se zove Komunalni sustav Grada Velike Gorice, da bi ove godine uspjeli konačano završiti veći dio posla. Još jedan manji dio posla je ostao, ali veći dio posla je bio, dakle, preseljenje u vlastite prostore i ozdravljenje komunalnog sustava.“ – rekao je gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić.
 
Projekt o kojem se dugo govorilo, oko kojeg je bilo puno kritika, ali danas, nekoliko mjeseci od njegove realizacije ipak treba priznati, olakšava prometovanje Gradom. Naravno, riječ je o rotoru na križanju Kolareve i ulice Matice hrvatske.
 
„Rotor je simbolika promjene prometne filozofije, odnosna prometa u našem gradu. Vidite koliko je on sad ključan objekt jer omogućava protočnost smirenog i sigurnijeg prometa u našem gradu. Takvih objekata i projekata će sasvim sigurno u sljedećoj godini biti više“ dodaje gradonačelnik.
 

foto: Cityportal

Grad Velika Gorica jedan je od gradova s najnižom stopom nezaposlenosti i najvećom prosječnom plaćom u Republici Hrvatskoj, a kao jedna od daljnjih zadaća istaknuto je zapošljavanje Goričana u njihovom gradu, a tome će zasigurno doprinijeti i Radna zona Rakitovec.
 
„Prije nekoliko dana sam potpisao posljednji kupoprodajni ugovor o prodaji zemljišta u Radnoj zoni Rakitovec, a kupila ga je jedna tvrtka iz Velike Gorice. Time su sve površine prodane i u potpunosti je naša Radna zona spremna za investiciju. Ne samo da je spremna, nego nakon Distributivnog centra s hladnjačom kojeg smo zajedno izgradili sa Zagrebačkom županijom i zadrugom Zagrebački voćnjaci. Evo, jedna tvrtka iz Velike Gorice je već pod krovom sa svojim prvim objektom i mislim da oni planiraju vrlo skoro i jedan dio preseljenja, a nekad na proljeće i kompletno preseljenje svih svojih kapaciteta i proizvodnje“ istaknuo je Barišić.
 
Prije nešto od više tjedan dana započeli su radovi na izgradnji bazena na prostoru Srednjoškolskog centra čije se svečano otvorenje očekuje krajem 2017., odnosno početkom 2018. godine.
 
„Bitno je reći da će to biti školski sportsko-rekreativni bazen koji će imati i svoje rehabilitacijske mogućnosti obzirom da će to biti dva bazena zatvorenog tipa. Jedan 25×17 metara, a drugi 10×17 metara dubine 2,5 m, osobito ovaj veći. Ovaj manji će biti za školu plivanja i neplivače koji će imati sve sadržaje od spa centra, teretane te ostalih popratnih sadržaja“ kaže Barišić.
 

Foto: Gorica.hr

 
Nikako ne smijemo zaboraviti golemo financijsko olakšanje za sve roditelje goričkih osnovnoškolaca koji su ove školske godine dobili besplatne udžbenike, energetsku obnovu velikog broja stambenih zgrada kako bi računi za grijanje barem na taj način bili niži, po prvi puta ove godine Gorica ima vlastito klizalište, a uz sve to puno je tu i planova za nadolazeću 2017. godinu koji bi trebali poboljšati život i standard svojih građana.
 
Cijeli razgovor s gradonačelnikom poslušajte na sljedećem linku: