Prijava

Vaša prijava

Stiglo upozorenje iz policije: „Petarde nisu za djecu“


Ni ovaj doček Nove godine neće proći bez vatrometa, raznih petardi te ostale pirotehnike, stoga policija posebno upozorava roditelje da petarde ne daju djeci i maloljetnim osobama.
 
„Srećom, do sada nismo zabilježili niti jedan slučaj ozljeđivanja uzrokovan uporabom pirotehničkih sredstava, pa se nadamo da će to tako i ostati. Danas tijekom dana, osobito večeri te sutra očekujemo pojačano korištenje pirotehnike. Apeliramo na roditelje da ako već djeci daju pirotehniku, neka ona bude primjerena njihovoj dobi te da djecu ne ostavljaju bez nadzora“ rekao je Davor Sopina iz goričke policije.
 
Podsjetimo, sve do 08.siječnja u tijeku je akcija „Mir i dobro“ čiji je cilj sprječavanje stradavanja osoba i oštećenja imovine od uporabe pirotehničkih sredstava i drugih eksplozivnih tvari.
 
Policija će provoditi niz preventivnih, ali i represivnih aktivnosti. Povećat će se prisutnost policijskih službenika na javnim mjestima gdje se okuplja veći broj građana, a naročito na ulicama, trgovima i u zonama ugostiteljskih objekata za vrijeme organiziranih manifestacija.


Sretna Nova godina!