Grad Velika Gorica objavio je poziv udrugama za predlaganje programa pozitivnog razvoja i prevencije društveno neprihvatljivih ponašanja djece i mladih za 2017. godinu.
 
„Po njemu je Grad Velika Gorica na karti Republike Hrvatske pronašao svoje prepoznatljivo mjesto zato što je to poziv stručnim udrugama koje se bave psiho-sociološkim razvojem djece i mladih. Kroz taj poziv udruge ostvaruju i realiziraju programe kao što su Stop program, Program prevencije virtualnog nasilja te mnogi drugi programi koji su usmjereni na tu populaciju koja mora odgovoriti današnjim suvremenim izazovima gdje ćemo pružiti stručnu pomoć“ pojasnio je Krešimir Ačkar, pročelnik za predškolski odgoj, školstvo i sport.
 
Za financiranje programa u okviru ovog Poziva osigurano je 240 tisuća kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu je 5 tisuća kuna, a najveći iznos je 50 tisuća kuna.
 
Pročelnik objašnjava da se na natječaj mogu javiti sve stručne udruge koje se bave i koje su usmjerene na psiho-sociološki razvoj djece i mladih te koje već imaju napisane programe i obrasce po kojima bi djelovali, no sve druge ideje su dobrodošle.
 
Detalje o ovom Javnom pozivu, koji je otvoren do 31.siječnja, potražite na službenoj stranici Grada.