Prijava

Vaša prijava

Evo gdje sve možete odložiti staro božićno drvce


Od blagdana Sveta tri kralja diljem grada počinje prikupljanje i odvoz odbačenih božićnih drvaca. Iz VG Čistoće poručuju kako građani drvca mogu ostaviti na zelenoj površini ispred stambenih zgrada ili uz zelene otoke. Njihovi djelatnici svakodnevno će ih skupljati na tri lokacije, odnosno sabirna mjesta, i to u Ulici Slavka Kolara, Ulici Jurja Dobrile i Zvonimirovoj ulici.

 

“Mi ćemo našim manjim vozilom svakodnevno skupljati borove na tri lokacije, a to ćemo raditi do kraja siječnja, odnosno početka veljače. Nakon prikupljene određene količine borovi se odvoze velikim kamionima na kompostanu u Jakuševec”, rekao je  Stjepan Žugaj iz VG Čistoće.

 

No, oni koji su odlučili svoju kuću ili stan ovog Božića ukrasiti drvcem u tegli, imaju još jednu mogućnost. Naime, Udruga Šapica iz Zaprešića rado će ih zasaditi u svom skloništu za životinje.

 

“Pozivamo sve vas koji ste nabavili božićna drvca u teglima, a možda ih nemate gdje kasnije posaditi, da ih slobodno možete donirati nama. Mi ćemo ih rado zasaditi u našem skloništu – drvca će imati veliki prostor za razvoj, a naši dragi psi će imati lijepi hlad ljeti. Možda netko poželi i sam na licu mjesta zasaditi svoje božićno drvce“, kažu iz Šapice.