Prijava

Vaša prijava

Pas vam je svojeglav? Upišite ga u malu školu


Prvi tečaj za odgoj i školovanje pasa u Velikoj Gorici pokreće Udruga Magna Canis. Riječ je o početnom stupnju dresure ‘Mala škola‘ koji će vlasnicima dati uvid u osnove odgoja četveronožnih ljubimaca. Voditeljica tečaja i predsjednica udruge Tanja Janeš priča nam kako će se odgojem postići to da će pas savladati bonton, a odnos njega i vlasnika postati pravi prijateljski

 

“U Maloj školi će se jako puno raditi na socijalizaciji pasa u kontroliranim uvjetima, pod nadzorom voditelja. Radit ćemo na osnovnim vježbama poslušnosti, poput naredbi sjedi, lezi, čekaj i dođi, ali i na bontonu pasa, kako bi lijepo hodali na povodniku, da ne naskakuju na druge ljude i ne jedu s poda. Također, radit ćemo puno na motivaciji i na tome da psi zavole komunicirati sa svojim vlasnicima, različite zabavne stvari i neke trikove, sve kako bi popravili odnos vlasnika i psa te da oni međusobno postanu pravi prijatelji“, pojasnila je Janeš, ističući kako će uspješno educirati i ‘najtežeg’ psa.

 

“Odgoj je u svakom slučaju ključan. Naravno da ima teških pasa za odgoj, ali se oni u rukama pravog trenera mogu promijeniti”, dodala je Janeš.

 

Mala škola sastoji se od 10 sastanaka u trajanju od sat i pol, a tečaj će ukupno trajati pet tjedana. Susreti će biti ponedjeljkom i petkom u večernjem terminu. Prijaviti se možete do 25. siječnja na Facebook stranici Udruge Magna Canis, dok sama edukacija počinje pet dana kasnije. Cijena tečaja za odgoj i školovanje pasa je 500 kuna.