Prijava

Vaša prijava

HOS će postaviti ploču za poginule dragovoljce iz Velike Gorice


U iščekivanju Vladina povjerenstva koje će predložiti odgovarajuće institucionalne i zakonske okvire kako bi se hrvatsko društvo odredilo prema simbolima totalitarnih sustava, dragovoljci HOS-a nastavljaju sa svojim aktivnostima koje su i bile okidač ovakvoj najavi premijera Plankovića.

 

Tako će, idućih dana, na spomen-ploče koje uključuju i amblem udruge sa spornim natpisom ‘Za dom spremni’ biti uklesana imena još desetorice poginulih dragovoljaca HOS-a, piše Večernji list.

 

Nakon Jasenovca i Kutine, postavit će se ploče u Velikoj Gorici, odajući počast Mladenu Amstrongu Grofu, Tihomiru Tomašiću i Željku Hercegu.

 

“Zasad odajemo počast suborcima poginulim u obrani Vukovara, a jednog dana možda i svih nekoliko stotina naših junaka. Intencija je u svim gradovima i većim mjestima postaviti barem po jednu ploču”, otkriva Damir Markuš kojeg suborci nazivaju Kutina, dragovoljac HOS-a i jedan od inicijatora inicijative u kojoj ne vidi ništa sporno.

 

Ističe da njihovu udrugu s njezinim obilježjima pa i pozdravom ‘Za dom spremni’ priznaju statuti državne uprave i prepoznaje Zakon o pravima hrvatskih branitelja te da je Zajednica udruga dragovoljaca HOS-a još 2006. primljena u članstvo Svjetske veteranske federacije.

 

“Unatoč svim bezrazložnim napadima na dragovoljce HOS-a, mi samo želimo pokazati da su za domovinu svoje živote dali njezini najbolji sinovi”, kaže Damir Markuš koji je za Večernji ispričao i što očekuje od Vladina povjerenstva: “Mi se tome veselimo jer želimo konačno riješiti sve nesuglasice i nadamo se da će u povjerenstvu biti mjesta za ljude poput dr. Josipa Jurčevića koji dobro zna sve naše argumente. Kažu za nas da smo ‘moderni ustaše’, to su gluposti. Mi ne želimo poveznice s Drugim svjetskim ratom, temelj nam je jedino Domovinski rat” zaključio je dragovoljac HOS-a.


Sakupljamo plastične čepove!

Zagrebačka županija očarala nizozemske novinare svojom eno i gastro ponudom