Prijava

Vaša prijava

Velimir Šandor dobitnik Državne nagrade za sport ‘Franjo Bučar’


Nakon što je na Paraolimpijadi u Rio de Janeiru ovoga ljeta osvojio broncu u bacanju diska, a krajem prosinca i titulu najboljeg sportaša grada Velike Gorice za 2016 godinu, Velimiru Šandoru uručena je i prestižna nagrada ‘Franjo Bučar‘, najviše državno priznanje za sport. Šandor je jedan od 15 laureata iz cijele države, a nagrade su u Središnjem državnom uredu za šport uručili v.d. zamjenik državne tajnice dr. sc. Krešimir Šamija i predsjednik Odbora za dodjelu Državne nagrade za sport prof. dr. sc. Damir Knjaz.
 
Šamija je naglasio kako se nagrada dodjeljuje na spomen Franje Bučara koji je svojim životnim djelom dao osnovne odrednice razvoja i sustava hrvatskoga sporta te da je naša zemlja u svijetu prepoznata po iznimnim uspjesima svojih sportaša.
 
Državnu nagradu „Franjo Bučar“ za životno djelo primili su:
 
dr. Ivo Vidović (posmrtno), Jelica Pavličić Štefančić i Luciano Sušanj.
 
Godišnjom nagradom za 2016. nagrađeni su:
 
Zoran Veselinović, Maro Joković, Andro Bušlje, Bono Bošnjak, Marija Anzulović, Veselin Đuho, Sanja Jovanović, Goran Čolak, Velimir Šandor, Mirela Šikoronja Ivančin, Danial Temim
i Hrvatska ženska stolnoteniska ekipa (Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić)
 
Odbor pod predsjedanjem prof. dr. sc. Damira Knjaza, a u čijem su sastavu članovi: prof. dr. sc. Đurđica Miletić, Venio Losert, Dino Rađa, Zdeslav Vrdoljak, Barbara Jelić Ružić, Mario Stanić, Darko Kralj i Mila Horvat i ove godine odrekao se novčanih naknada u humanitarne svrhe. Odlukom svih članova Odbora donacija je pripala Zakladi hrvatskih športaša.
 


Velimiru Šandoru najviše državno sportsko priznanje

Par centi niže cijene goriva