Prijava

Vaša prijava

FOTO Učenici OŠ Velika Mlaka ispričali zašto vole Turopolje i predstavili svoju izložbu kišobrana


Učenici trećih razreda Osnovne škole Velika Mlaka ljubav prema zavičaju pokazali su kroz projekt ‘Volim Turopolje‘. Dio tog projekta je i oslikavanje kišobrana kulturno-povijesnim spomenicima zavičaja. O tome zašto vole svoj kraj i što su naučili o Turopolju učenici su danas govorili u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, u kojoj je izložba kišobrana i postavljena.

“Svidjelo mi se ovo raditi, nije bilo teško, bilo je zabavno, družili smo se i puno toga radili. Naučila sam da je to naš zavičaj, da je jako lijep i da ima jako puno povijesnih građevina“, objasnila je Ana, a njena prijateljica Marta priznala je: “Par tih građevina nisam znala uopće da postoji i stvarno je bilo zanimljivo i saznali smo puno stvari. Prvo bih htjela posjetiti Kuriju Modić-Bedeković“.

25.1.2017. VELIKA GORCA – Učenici OŠ Velika Mlaka oslikali su kišobrane motivima zavičaja. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

“Cilj našeg projekta je bio osvijestiti vrijednosti kojima smo okruženi i aktivno se uključiti u očuvanje hrvatske i europske baštine. Imali smo velik broj upita o kupnji kišobrana, ali nažalost ne možemo ih prodavati. Djeca su se potrudila i zaslužili su ih nositi kući kao uspomenu”, objasnila je učiteljica i voditeljica projekta Danica Gazić.

Kišobrane koje je učenicima donirala Turistička zajednica Grada Velike Gorice djeca su oslikavala bojom za stakla i tkaninu, a motive zavičaja upoznali su preko fotografija.

“Kulturna baština je naš turistički proizvod. Nemamo more, nemamo toplice, ali imamo izuzetno vrijednu kulturnu baštinu koju kroz taj najmlađi naraštaj treba isticati i graditi odnos poznavanja svoga kraja, a onda i osjećaja vrijednosti za sve to što imamo. Tako stvaramo i klimu dobrodošlice da lokalno stanovništvo zna što imamo i kako to ispričati posjetiteljima”, istaknula je Milada Mesarić, direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice.

Izložba kišobrana u Srednjišnjem odjelu Gradske knjižnice otvorena je do 10. veljače.

Galerija fotografija

 


Avantura u Sisku