Prijava

Vaša prijava

Besplatno liječenje u Naftalanu za branitelje, dobrovoljne vatrogasce i oboljele od psorijaze


Zagrebačka županija u 2017. godini financirat će s 550.000 kuna usluge bolničkog liječenja u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan. Pravo na besplatno liječenje imaju hrvatski branitelji, dobrovoljni vatrogasci te stanovnici s područja županije oboljeli od psorijaze.

“U ovoj će godini medicinska rehabilitacija u trajanju od 10 dana biti osigurana za 90 hrvatskih branitelja, za što je osigurano 300.000 kuna. U prethodne četiri godine kroz rehabilitaciju je prošlo više od 250 branitelja. Medicinska rehabilitacija osigurana je i za 30 dobrovoljnih vatrogasaca uključenih u Vatrogasnu zajednicu Zagrebačke županije, te 30 pacijenata oboljelih od psorijaze čije će 14-dnevno liječenje financirati Županija”, kažu iz Zagrebačke županije.

Pravo na besplatno liječenje u sve tri kategorije mogu ostvariti osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije te odgovarajućom medicinskom dokumentacijom, a o opravdanosti i terminima liječenja odlučuje liječničko Povjerenstvo ovisno o težini oboljenja. Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan.

“Zagrebačka županija uistinu ima privilegiju da se upravo na njenom području nalazi jedno od dva nalazišta naftenske nafte u svijetu čija je primjena prepoznata kao jedinstvena metoda u liječenju kožnih i upalnih reumatskih bolesti. Naftalan redovito posjećuju gosti iz  Njemačke, Amerike, Rusije te Skandinavskih zemalja, a sigurni smo da će broj zainteresiranih gostiju bit još i veći nakon što proširimo smještajne i sadržajne kapaciteta Naftalana”, istaknuo je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić dodavši kako je u Proračuna u ovoj godini za tu namjenu Županija osigurala 10 milijuna kuna.