Prijava

Vaša prijava

ONI SU OPASNOST NA CESTI Policija ne zna kako izaći na kraj s njima


Policijski službenici postaje Velika Gorica  pripremaju se za večerašnju akciju kontrole prometa. Pojačano će nadzirati brzinu i vožnju pod utjecajem alkohola i droga. Kako kažu, cilj im je djelovati preventivno na vozače. Ako situacija to dozvoljava, najčešće će im izdati samo upozorenje. No, prema onima koji sjednu za volan pod utjecajem alkohola imaju nultu stopu tolerancije.

”Kod prekršaja prolaska kroz crveno svjetlo, prekoračenja dozvoljene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa i vožnje u alkoholiziranom stanju krivce odmah sankcioniramo, nema razgovora. Naravno, vozači uvijek mogu uložiti žalbu nadležnom sudu”, otkrio nam je Ante Brkić, prvi čovjek prometne policije u Velikoj Gorici.

U policijskoj evidenciji nalazi se 15 recidivista s goričkog područja, koji su više puta uhvaćeni kako voze u teško alkoholiziranom stanju. Riječ je o koncentracijama većim i od 3 promila alkohola u krvi.

”Njima ništa ne znači to što će u zatvoru provesti 10 do 15 dana. Razgovaramo s njima i pokušavamo ih upozoriti na moguće posljedice. Znamo predložiti i mjeru oduzimanje vozila, ali do sada od strane suda nije uvažen niti jedan naš prijedlog”, požalio nam se Brkić.

Saznali smo da nije lako raditi ovaj posao. Policajci nikad ne znaju koga će zaustaviti i ponekad se situacija zna neočekivano zakomplicirati. Naime, nemaju svi građani jednak odnos prema policijskim službenicima.

”Bilo je i loših iskustava kada smo bili prisiljeni upotrijebiti  sredstva prisilile, vezati osobu i privesti je u policijsku postaju. Problemi su se znali nastaviti i u postaji. Pojedinci su znali urinirati po sobi za zadržavanje i činiti razne druge gluposti kako bi nas provocirali”, objasnio nam je sugovornik.

Prema svemu što smo čuli ni dečkima u plavom nije lako. Poslušajte njihove prijateljske savjete. Ne vozite u alkoholiziranom stanju, ne jurite, poštujte prometnu signalizaciju i vežite se, jer tako nikada nećete završiti u policijskim izvještajima objavljenim stranicama crne kronike.