Prijava

Vaša prijava

Regionalno prvenstvo mažoretkinja u Svetom Ivanu Zelini


Treće regionalno prvenstvo mažoretkinja Hrvatskog udruženja mažoret timova (HUMT), skupina sjever, u organizaciji Udruge Zelinskih mažoretkinja održano je u Gradskoj sportskoj dvorani u Svetom Ivanu Zelini, u nedjelju 5. ožujka. Natjecalo se 11 timova: Plesna udruga Dijamant (Sisak), Ritmokracija (Brdovec), Plesni klub Barbara (Veliko Polje/Velika Mlaka), Budinščanske mažoretkinje (Budinšćina), Mažoretkinje Dubrovčan (Dubrovčan), Udruga plesa i mažoret plesa Sveti Ivan Zelina, Kutinske mažoretkinje (Kutina), Plesna udruga MAGI (Ivanićko Graberje), Mažoretkinje Gačanke (Otočac), Belečke mažoretkinje (Belec) i Star Dance (Sisak). Sportašice i publiku na otvorenju prvenstva pozdravili su Hrvoje Košćec, gradonačelnik Grada Svetog Ivana Zeline, predsjednica Udruge plesa i mažoret plesa Sveti Ivan Zelina Andreja Šelko Marković i predsjednik HUMT-a Vlado Palac.

05.032017. Sveti Ivan Zelina – Regionalno prvenstvo mažoretkinja u Svetom Ivanu Zelini. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Na turniru, koji je u većini kategoriji bio kvalifikacijski za Državno prvenstvo HUMT-a, ukupno su izvedene 92 koreografije u 30 kategorija. Natjecateljice u tri uzrasta (kadetkinje, juniorke i seniorke) u vježbi sa štapom i pom-ponom ocjenjivao je peteročlani sudački žiri, a još dvije sutkinje odradile su kompjutersku obradu podataka. Funkciju delegata prvenstva obnašao je Vlado Palac.

Najuspješnije mažoretkinje (tri prvoplasirane) u svim kategorijama nagrađene su medaljama, a u kategorijama formacija i peharima. Mladim trenericama iz većine timova uručene su trenerske licence 1. stupnja, a predstavnicama svih timova prigodni darovi. Gradonačelniku Košćecu i organizatorici Šelko Marković uručene su plakete HUMT-a, a gradonačelnik zaslužuje posebne pohvale, jer je pratio prvenstvo od početka do kraja, od otvorenja do završne svečane ceremonije (približno 9 sati!).

Galerija fotografija: