Prijava

Vaša prijava

#StartupVG okupio veliki broj natjecatelja


Velika Gorica ugostila je mlade kreativce, koji će se tijekom iduća dva dana natjecati u razvijanju poslovnih ideja i projekata. Mentori će im biti uspješni poduzetnici, a među njima se nalaze i članovi Hrvatske mreže poslovnih anđela. Saša Cvetojević, Ivo Špigl, Mihovil Barančić i Stevica Kuharski zasigurno će svojim savjetima pripomoći sudionicima da što bolje koncipiraju i predstave svoje projekte.

25.03.2017. Velika Gorica – #STARTUPVG. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

„Ovo natjecanje najava je smjera u kojem se Velika Gorica želi razvijati. Od ove godine krećemo s bespovratnim potporama za poduzetnike početnike . Svi koji imaju bilo kakvu ideju i razvijaju neki poslovni koncept, odnosno svaka novoosnovana tvrtka moći će dobiti potporu od Grada Velike Gorice. Imamo i potpornu agenciju VE-GO-RA koja bi im trebala pripomoći u izradi poslovnog plana. Aktivno radimo i projektu poduzetničkog inkubatora, kako bi mladim poduzetnicima osigurali prostor i olakšali im ulazak u poduzetništvo“, istaknuo je Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije.

25.03.2017. Velika Gorica – #STARTUPVG. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Mladi kreativci prepoznali su potencijal goričkog startupa. Zahvaljujući njemu, dobili su priliku upoznati uspješne poslovne ljude i upoznati ih sa svojim idejama. Najbolje projekte mladih goričkih poduzetnika prijavljene na natjecanje podržat će i Grad Velika Gorica.

„Želimo pružiti šansu njima, ali i našem društvu. Kao jedan mlad i moderan grad, želimo se razvijati i trebamo inovacije. Mladima moramo omogućiti da afirmiraju svoje ideje i pružiti im šansu, a na njima je da se svojom produktivnošću dokažu“, poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

25.03.2017. Velika Gorica – #STARTUPVG. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Pruženu priliku u ova dva dana nastojat će iskoristiti i naš sugrađanin Mario Dilberović, koji će predstaviti aplikaciju za roditelje djece koja boluju od dijabetesa.

„Ideja je da napravimo portal i aplikaciju na kojima će biti dostupne sve potrebne informacije od trenutka kad se sazna za bolest pa do trenutka kada treba zatražiti terapiju. Portal bi trebao biti interaktivan i dostupan svima. Ono što je važno u Hrvatskoj još ne postoji nešto ovakvo“, otkrio nam je Mario.

25.03.2017. Velika Gorica – #STARTUPVG. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Ekipa sačinjena od studenata Veleučilišta Velika Gorica odlučila je predstaviti aplikaciju kojom bi se olakšala kontrola izostanaka učenika u srednjim školama.

„Namijenjena je roditeljima i profesorima te bi trebala olakšati nadzor nad učenicima“, ukratko nam je objasni član ekipe Adnan Hodžić.

25.03.2017. Velika Gorica – #STARTUPVG. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

U razgovoru s natjecateljima izrazito teško bilo je doći do informacija. U strahu da im netko ne ukrade ideju, tek su rijetki u kratkim crticama pristali pričati o svojim projektima. No, upravo je to dokaz da ovi mladi ljudi misle ozbiljno i da su im upravo ovakve manifestacije prijeko potrebne za afirmaciju njihovih poslovnih ideja.


Radijska emisija - Kronika Zagrebačke županije

Novi bicikl na meti kradljivaca