Prijava

Vaša prijava

Druga šansa za poduzetnike s teškoćama u poslovanju


Razvojna agencija Grada Velika Gorica VE-GO-RA poduzetnicima nudi novu besplatnu uslugu ‘Druga šansa’. Usluga je kreirana sa svrhom prevencije tržišnog neuspjeha perspektivnih poslovnih poduhvata, kao i ublažavanja negativne percepcije često povezane s teškoćama u poslovanju.

Inicijativa je pokrenuta kao pilot projekt razvojne agencije, gdje je u 2017. godini osigurano pružanje besplatne stručne pomoći za 12 velikogoričkih poduzetnika. Prioritetni zadatak je prepoznati i poduprijeti poduzetnike sa zastojem ili teškoćama u poslovanju uzrokovanim tržišnim previranjima, a čija bi propast uzrokovala štetu lokalnoj zajednici, primjerice kroz gubitak radnih mjesta ili smanjenje izvoza i proizvodnje. U tom procesu koristit će se alati financijske analize u prepoznavanju uzroka problema te će se poduzetnike u teškoćama savjetom usmjeriti na pravno prihvatljiva rješenja.

“Osim omogućavanja besplatne savjetodavne pomoći, ovim inicijativom želimo odaslati jasnu poruku lokalne zajednice – svaki poduzetnički pothvat je je odraz hrabrosti i kao takav zaslužuje poštovanje”, poručuju iz VE-GO-RA-e.


Turopoljska žetva gostujućih bodova

3. Samobor Craft Festival – mjesto gdje baština susreće kreativnost