Prijava

Vaša prijava

Za svoje prvo natjecanje morali su naučiti sve o porezima i o njima debatirati s najboljima


Novoosnovani gorički Debatni klub sudjelovao je tijekom vikenda na Međužupanijskom natjecanju u debati za srednjoškolce s čak dvije ekipe. Prvu su činili Marija Barić, Patrik Petoš i Domagoj Dimač, a uspjeli su dobiti dvije debate u dva dana. Druga ekipa, Ana Jović, Sara Kajgana Raga i Marko Pranjić, osvojili su jednu debatu.

 

“Debatni klub Grad Velika Gorica otvorio je svoja vrata početkom prosinca prošle godine, a od samog početka do sada pripremali su se za svoje prvo natjecanje. S obzirom da im je to bio prvi put da su debatirali i, k tome se radilo o debatama s najboljima u Hrvatskoj, mislim da moramo biti jako ponosni na to”, objasnila je Katarina Drvodelić iz Debatnog kluba.
Foto: Morana Popovčić
Na natjecanju je sudjelovalo 74 ekipe. U subotu su bila četiri kola, od kojih su dva bila na Adhoc teze, što znači da su teme zadane na mjestu, a sudionici imaju sat vremena bez interneta i voditelja kako bi smislili afirmaciju ili negaciju. U ostalim debatama, srednjoškolci su raspravljali na temu “Ovaj dom smatra da bi o promjenama poreza trebali odlučivati građani putem referenduma“.

 

“Bez obzira na to što je mladim debatantima ovo prvo natjecanje, kroz vježbe svakog petka u Goričkom klubu mladih naučili su mnogo o temi o kojoj će debatirati. Kako bi bili dobro pripremljeni, debatanti su prisustovali predavanju o porezima koje je organizirala konzultantska kuća u suradnji s Hrvatskim debatnim društvom. Oni se bave poreznim i regulatornim uslugama, poslovnim savjetovanjem, transakcijama i drugim”, dodala je Drvodelić.

Foto: Morana Popovčić

3. Samobor Craft Festival – mjesto gdje baština susreće kreativnost