Prijava

Vaša prijava

Projekt Aglomeracija Velika Gorica dobio zeleno svjetlo JASPERS-a


Konzultanti JASPERS-a dali su zeleno svjetlo EU projektu Aglomeracija Velika Gorica koji obuhvaća izgradnju modernog pročistača otpadnih voda, oko 130 kilometra odvodnje, rekonstrukciju 14 kilometara zastarjelih kanalizacijskih kolektora i 48 novih crpnih stanica. Prema njihovim ocjenama, ukupni planirani troškovi su 267,2 milijuna kuna bez PDV-a prihvatljivi su za sufinanciranje Europske unije.

“Ovaj dokument rezultat je predanog rada i mnogo uloženog truda i zato s ponosom ističem da je ovaj projekt spreman za realizaciju”, rekao je direktor VG Vodoopskrbe Stjepan Rak.

U narednim danima VG Vodoopskrba će zaprimiti poziv od Ministarstva zaštite okoliša i energetike za prijavu projekta, a nakon toga slijede potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, Ugovora o sufinanciranju i Ugovora o partnerstvu.

“Kako bi se ishodila konačna potvrda europskih stručnjaka na projekt, potrebno je bilo provesti detaljne pripreme te izraditi opsežnu dokumentaciju, između čega izdvajamo izradu Studije izvodljivosti, Studije utjecaja na okoliš, Rješenja o prihvatljivosti zahvata za okoliš, ishođenje brojnih mišljenja i izjava nadležnih državnih tijela, rješavanje imovinsko pravnih odnosa na svim česticama kojima prolazi trasa cjevovoda te ishođenje svih lokacijskih i građevinskih dozvola”, kažu iz VG Vodoopskrbe.