Prijava

Vaša prijava

Predstavnici VG Vodoopskrbe posjetili Wasser Berlin International sajam


Na međunarodnom sajmu o zaštiti voda koji se održava u Berlinu od 29. 03. do 31. 03. 2017. na poziv njemačke udruge TCC – Danubius – EEIG (Centar za obuku i kompetentnost za sektor otpadnih voda u podunavskoj regiji) sudjeluje VG Vodoopskrba.

Glavni cilj međunarodnog sajma definirao je potrebu za rješavanjem izazova koji su pred nama, ne samo u vodnom sektoru, već općenito u industriji, poljoprivredi i svim ostalim područjima vezanim uz korištenje voda i pročišćavanje otpadnih voda, te nam pružaju mogućnosti za razvoj inovativnih i održivih rješenja. Iz Republike Hrvatske sudjeluju generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i pomoćnica ministra Elizabeta Kos.

U sklopu sajma održava se forum na kojem se prezentiraju mogućnosti za buduću potencijalnu suradnju između SR Njemačke i Republike Hrvatske sa pojedinim susjednim zemljama u vodnom sektoru. Kada je riječ o kvaliteti vode za ljudsku upotrebu, glavna upućena poruka odnosi se na budući dijalog i najužoj suradnji između vodnog i poljoprivrednog sektora. Smanjenje do postupno dokidanje uporabe herbicida , pesticida i ostalih sredstava koja direktno ugrožavaju podzemne vode, predstavljaju pravi izazov s kojim se moramo suočiti i krenuti u ispravnom smjeru.

“Još jedan od izazova s kojim se moramo suočiti je pronalazak inovativnih i održivih rješenja vezanih uz pročišćavanje otpadnih voda i postupanje s muljem. Predstavljena su najnovija tehnološka dostignuća uz relevantna praktična iskustva, te je zaključno istaknuto kako je potreban znanstveni pristup uz pomnu analizu dosadašnjih iskustava”, izjavio je Stjepan Rak, direktor VG Vodoopskrbe.