Prijava

Vaša prijava

‘Capi Tapi’ pobjednik 3. Sajma Vježbeničkih tvrtki


Godišnja manifestacija Ekonomske škole ”Sajam Vježbeničkih tvrtki” na kojoj je sudjelovalo 12 Vježbeničkih tvrtki održana je jučer u Srednjoškolskom centru. Na Sajmu su nastupile: Đurđine Činkice, Capi Tapi, Iskra putovanja, Mobitech, De Eventos, Adonis, Macfinno, Eko slastiko, Pastanomy, Spartans Nutricion, McNonas i Vita Vivet.

Djelatnici Vježbeničkih tvrtki bili su učenici trećih i četvrtih, a njihovi partneri su: Cedekap d.o.o., Đido Mova d.o.o., TZ Velika Gorica, Amalija uslužni obrt, SSŠ Velika Gorica, Crv Tours, Brigljević liquers&spirits, Worker, Koleda, Respons Trening Akademija, Vege fino za sve i Srednja strukovna škola. Učenici su izlagali svoje ”fiktivne” proizvode: robu i usluge, informacijsko-komunikacijsku opremu, turističke usluge, organizaciju proslava, catering, prodaju slastica, prodaju likera, prodaju prehrambenih proizvoda.

31.03.2017. Velika Gorica – Sajam vježbeničkih tvrtki. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Učenice Erika Vilus, Klaudia Sivč i Tea Paulić su svirkom i pjesmom ispunile prigodni glazbeni program. Moderatorice su bile Aida Mujakić i Kristina Janjić. Uvodnu i pozdravnu riječ imala je ravnateljica Ekonomske škole Vesna Brkljačić, a o manifestaciji je govorio voditelj Sajma Ivan Mohar, prof.

Ravnateljica Brkljačić je u svom govoru istaknula ideju i provedbu Sajma Vježbeničkih tvrtki: ”Vježbenička tvrtka je predmet u kojem se koristi nastavna metoda koja omogućava simulaciju radnih procesa stvarnih poduzeća i prati suvremene svjetske trendove u poučavanju. Na ovaj način učenici razvijaju poduzetnički duh, sposobnost rada u timu, sposobnost podnošenja stresnih situacija, rješavanje konflikata, fleksibilnost, odlučivanje, a iznad svega, intelektualnu znatiželju. Međusobnom suradnjom i nastupom na Sajmu razvijaju prijateljstva i ostvaruju korisne kontakte i nakon završetka školovanja. Sajam se organizira u okviru Nastavnog plana i programa predmeta Vježbenička tvrtka uz potporu Škole i tvrtki partnera. Sva imena, logo, slogane, promidžbene i poslovne materijale kreirali su sami učenici uz pomoć svojih mentora i tvrtki partnera. Sve što je prezentirano rezultat je znanja iz gotovo svih predmeta s naglaskom na strukovne sadržaje i kreativnost samih učenika.”

Prosudbeno povjerenstvo za vizualni dojam, prezentaciju i kompletan dojam o tvrtki donio je slijedeću odluku: Pobjednik 3. Sajma Vježbeničkih tvrtki je tvrtka ‘Capi Tapi’, koja se bavi prodajom pekarskih proizvoda. Tako je ova tvrtka ponovila svoj prošlogodišnji uspjeh i drugi put u nizu bila najbolja. Na 2. mjestu ravnopravno su plasirane tvrtke Macfinno i Pastanomy.

Jedan štand na Sajmu imao je i Školski volonterski klub Ekonomske škole na kojem su u povodu humanitarne akcije prodavani prehrambeni proizvodi.