Prijava

Vaša prijava

Gorica s novim trenerom vratila samopouzdanje


U uvodnom dijelu utakmice prvi su zaprijetili domaći igrači iz dva pokušaja Tatara iz daljine koji nisu bili previše opasni za gol Šolčića. Ipak gosti prijete iz slobodnog udarca u 16. minuti kada Krajček sa lijeve strane puca u bliži kut što Kahlina paradom neutralizira. U 21. minuti u 16-cu Serdarušić se odlično probio kroz dva gostujuća igrača dao povratnu za Tatara koji sa pet metara trese prečku, lopta se odbila u polje da bi iz odbijanca sa linije kaznenog prostora kapetan Jančetić pogodio lijevu vratnicu Šolčićevog gola.

 

01.04.2017. SRC Velika Gorica, 25. kolo II HNL. Gorica-Hrvatski Dragovoljac. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

Gorica je nastavila pritisak, da je Humeljak u 27. minuti bolje zahvatio loptu na dodavanje Serdarušića u blizini gola moglo se do vodstva. Ipak do zaslužene prednosti Gorica dolazi u 30. minuti, Španja je podvalio iza zadnje linije gostujuće obrane loptu prema Tataru koji jedan na jedan sa protivničkim vratarima rijetko griješi. Imali su kasnije i “crni” iz Sigeta pokušaje prema domaćim vratima preko Kendeša glavom iz 34. te Krajčeka iz 37. minute koji jednu povratnu loptu šalje preko gola.

 

01.04.2017. SRC Velika Gorica, 25. kolo II HNL. Gorica-Hrvatski Dragovoljac. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

U nastavak poslije odmora domaći igrači krenuli su sa terenskom inicijativom, tako su iz opasne zone udarcima sa distance pucali u vrata Tatar u 56. i Serdarušić dvije minute kasnije što je Šolčić uspješno zaustavio. Kod podebljanja vodstva ništa nije mirisalo na opasnost, igrala se 69. minuta kada je vržljasti napadač Gorice Pejić kaznio nonšalantnost dvojice zadnjih igrača gostiju na kojih 30 metara od gola, oduzeo im je loptu i okomito se sjurio pred vrata zaobišavši Šolčića sa gol linije loptu poslao u mrežu. Blizu novog pogotka domaći su bili u 79. minuti kada se Tatar probio sa lijeve strane pred Šolčića koji mu udarac brani odbijanjem lopte prema Španji koji u petercu dobro ne zahvaća loptu. Također je zaprijetio Prskalo, njegov udarac iz 83. minute netko blokira tako da je lopta fijuknula uz samu vratnicu.

01.04.2017. SRC Velika Gorica, 25. kolo II HNL. Gorica-Hrvatski Dragovoljac. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

Pad koncentracije domaće obrane gosti iz Sigeta kaznili su pred kraj susreta preko Ellera. Domaći sa neugodnim iskustvom iz dvije prijašne utakmice ovoga puta nisu dozvolili iznenađenje. Novi trener Davor Mladina krenuo je pobjedom, sa tri nova boda Gorica je i nadalje jedan od najozbiljnijih kandidata za drugoligaški tron.

 

Novi trener Gorice Davor Mladina. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 
2. HNL, 25. kolo

GORICA – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 2:1

VELIKA GORICA. Gradski stadion. Gledatelja: 300. Sudac: Lovrić (Đakovo). Pomoćnici: Pejić i Janić. Četvrti sudac: Matić. Delegat: Bukal.

 

STRIJELCI: 1:0 – Tatar (30), 2:0 – Pejić (73), 2:1 – Eller (86).

 

GORICA (4-2-3-1):
Kahlina – Jančetić , Smoljo, Babok, Žutić – Matoš, Serdarušić – Humeljak (od 70. Prskalo), Španja (od 82. Rašić), Tatar – Sedlaček (od 59. Pejić). Trener: Davor Mladina.

 

HRVATSKI DRAGOVOLJAC (4-4-2):
Šolčić – Bukvić, I. Čagalj, L. Čagalj, Knezović (od 46. Filpović) – Zlatar, Eller, Sunagić (od 84. Čavić), Kendeš – Krajček (od 62. Radinković), Žeželj. Trener: Krešimir Sunara.

 

ŽUTI KARTONI: Sunagić (32), Humeljak (69), Filipović (82).