Prijava

Vaša prijava

Moguća iznimno jaka buka: Iznad nas će vježbati i MiG-ovi i helkopteri


U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, piloti aviona MIG-21 će tijekom ovog tjedna, od danas do petka, 7. travnja, u vremenu od 9 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, javljaju iz MORH-a.

Letovi će se provoditi na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Sisačko-Moslavačke, Zagrebačke i Požeško-slavonske županije, na visini iznad 10 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera

Također, u zraku će biti i posade Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. ZB HRZ i PZO, danas i sutra, od 20 do 23 sata i to na području Zagrebačke, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije.

“Riječ je planiranim letačkim aktivnostima koje će se provoditi na odobrenim rutama, pilotažnim zonama i visinama te sukladno odobrenom planu letenja. Zbog specifičnosti letačkih aktivnosti koje se provode isključivo noću, postoji mogućnost pojačane buke u navedenom području”, upozorili su iz Ministarstva obrane.


REKREATUR: rekreacijom do zdravlja

Učenici OŠ Slavka Kolara u posjetu manifestaciji „Dan i noć na PMF-u“