Prijava

Vaša prijava

UEFA podigla palac gore za Veliku Goricu: Šest utakmica Europskog prvenstva na gradskom stadionu u svibnju


Nakon brojnih inspekcijskih pregleda velikogoričkog gradskog stadiona u kojima su sudjelovali vrlo visoki dužnosnici UEFA-e danas je i službeno obznanjeno kako će se na našem gradskom stadionu umjesto najavljene četiri, najvjerojatnije igrati čak šest utakmica prvenstva Europe u nogometu do 17. godina. Podsjetimo, radi se o najvećem nogometnom događaju u Hrvatskoj nakon osamostaljenja, koji se igra u četiri skupine na stadionima u Zagrebu i Rijeci izuzev Maksimirskog, a finale će se igrati u Varaždinu.

25.03.2017. Velika Gorica – Gradski stadion u Velikoj Gorici, foto: cityportal.hr

Danas su u zagrebačkom hotelu Panorama u ždrijebu skupina prisustvovali brojni uglednici hrvatskog i svjetskog nogometa. U našem gradu će se križati utakmice skupina B i D u kojima će igrati reprezentacije Škotske, Francuske, Mađarske, Farskih otoka, Nizozemske, Engleske, Norveške i Ukrajine. U skupinama A i C koje se igraju u Rijeci i Kostreni igrat će Hrvatska, Španjolska, Turska, Italija, Njemačka, Republika Irska, Srbija i Bosna i Hercegovina. Konačan raspored utakmica dobit ćemo do kraja tjedna obzirom da termine određuje zbog zakupljenih TV prava Eurosport koji će u cijeli svijet slati sliku sa gotovo svih utakmica prvenstva pa tako i iz Velike Gorice.

25.03.2017. Velika Gorica – Gradski stadion u Velikoj Gorici, foto: cityportal.hr

Grad Velika Gorica, Ustanova za upravljanje SRC Velika Gorica i HNK Gorica u posljednjih nekoliko godina sustavno ulažu u stadionsku sportsku infrastrukturu, za što je nakon sustavnih inspekcijskih pregleda objekata i infrastrukture naš gradski stadion dobio najviše ocjene za potrebe organizacije ovakvih događaja. Čelnici UEFA-e su posebno istaknuli besprijekoran travnjak, koji je nakon dvije sanacije koje su odrađene vlastitom opremom i ljudstvom možda i najbolji ikad u posljednjih dvadeset godina i zasigurno jedan od pet najboljih u Hrvatskoj što su potvrdili svi koji su ovih dana imali priliku biti na njemu. Prateća infrastruktura je u cijelosti renovirana te stadion u ovom trenutku ima potrebne kapacitete i opremu za ovakva događanja. UEFA je posebno pohvalila dodatne radove na rekonstrukciji pratećih prostora na istoku i zapadu koje će biti na raspolaganju medijima ne samo za ove utakmice već i za buduća događanja.

25.03.2017. Velika Gorica – Gradski stadion u Velikoj Gorici, foto: cityportal.hr

Ovo je na neki način i prilika Velike Gorice i kluba da prigrabe na svoj konto i dodatne poene kako bi se i Hrvatskoj i Europi predstavili kao odličan domaćin i organizator i ne bi li na sebe skrenuli pažnju za još neke od međunarodnih utakmica u budućnosti. Iz kluba ne skrivaju da se upravo na ovakvim priredbama stvara i proračun za nova ulaganja, pa je tako najavljeno da će Gorica iz ovakvih i budućih prihoda do ljeta postaviti sjedalice na kompletnu zapadnu tribinu, te postaviti brojače za gledatelje sa kontroliranim ulazom i personalizacijom ulaznica na istoku i zapadu. Nakon toga za I HNL ostat će tek rasvjeta, koja po najavama uopće nije bez izgleda već za slijedeću sezonu ovog ljeta, naravno, u slučaju plasmana Gorice u I HNL.


Gradsko vijeće učenika