Prijava

Vaša prijava

Nova nagrada na Čazmanskom Vinokapu za Turopoljski škrlet Vlade Mikulčića


Turopoljski škrlet berba 2016. Vlade Mikulčića osvojio je zlatnu diplomu, posebno priznanje za najbolje ocijenjeno vino autohtone moslavačke sorte Škrlet, na 6. Međunarodnoj izložbi vina ‘Čazmanski Vinokap‘. Osim njega, još su dva Goričana postigla izvrsne rezultate. Ivan Trumbetaš osvojio je srebrnu medalju za škrlet i brončanu za mješavinu bijelih sorata, dok je Stjepan Ceković osvojio priznanje za mješavinu bijelih sortata.

Mikulčićev Turopoljski škrlet je već tri puta bio najbolje ocijenjeni škrlet na izložbama u Čazmi.

Na ovogodišnjem Čazmanskom Vinokapu bilo je 79 izlagača, a predali su 131 uzorak, od čega 119 vina i 12 rakija i likera. Najviše izlagača bilo je iz Hrvatske, a pokazali su 113 uzoraka, iz Slovenije ih je pristiglo osam, a iz Mađarske 10.

“Svi izloženi uzorci ocijenjeni su od strane tri stručne komisije pod predsjedanjem Ivane Alpeze. Dodijeljene su dvije velike zlatne diplome, 24 zlatne, 55 srebrnih, 36 brončanih i 4 priznanja. Šampion izložbe s osvojenih 91 bodom je vino Sauvignon berba 2015, izborna berba prosušenih bobica, proizvođača OPG Zlatko Sonenšajn iz Koprivnice”, kažu organizatori.