Prijava

Vaša prijava

Krije li se u Gorici najljepši hrvatski školski vrt?


Hrvatska radiotelevizija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove su godine raspisali Natječaj za najljepše školske vrtove. Na njega se mogu prijaviti vrtići, osnovne i srednje škole te srodne odgojno-obrazovne ustanove za djecu i mladež u Hrvatskoj.

Cilj je da svaka škola oblikuje vrt prema svojim mogućnostima i u skladu s klimatskim i drugim uvjetima, čuvajući bogatstvo i biološku raznolikost Hrvatske te autohtono bilje svojega podneblja. Projektom žele postići da djeca kroz uzgoj voća, povrća i cvijeća te kroz uređenje i oblikovanje školskih vrtova uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednosti i ljepotu podneblja u kojem žive.

Prosudbeno povjerenstvo će obići vrtove i odlučiti o najboljima, a na završnoj svečanosti dodjelit će nagradu Zlatna povelja HRT-a za najljepši školski vrt u Hrvatskoj. Također, dodjeljuju se Zelena i Plava povelja te priznanja za biološku raznolikost, autohtone i udomaćene vrste. Dodjeljuje se i nagrada za kontinuitet koja je također na razini pobjedničke titule.

Prošle godine vrt Osnovne škole Josipa Zorića iz Dugog Sela osvojio je Zlatnu povelju HRT-a za najljepši školski vrt u Hrvatskoj, dok je godinu ranije bio među deset najboljih.


16 Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju

Hribarovci na Knjižnoj Booki