Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica u obrazovanje izdvaja više od države i EU


Podatke Ministarstva financija o izvršenju lokalnih proračuna u 2015. godini analizirao je portal Gradonačelnik.hr,  te istražio koji su hrvatski gradovi najviše izdvojili za obrazovanje – vrtiće, osnovne i srednje škole, te visoku naobrazbu, odnosno financiranje udžbenika, stipendija i prijevoza učenicima i studentima. Prema izdvajanju za obrazovanje daleko iznad hrvatskog prosjeka je Grad Velika Gorica koji u tu svrhu iz svog proračuna izdvaja gotovo 40 posto.

„Kompletno kao društvo bi trebali značajnije izdvajati za odgoj i obrazovanje, i ne samo izdvajati nego i od toga stvarati novu vrijednost. Mi smo se u Velikoj Gorici odlučili da na našim temeljima s onime što imamo i što želimo biti konstruiramo naš proračun da on ne bude potrošački, u smislu da se troši u nešto što vrlo brzo prođe, nego da se ulaže.“ – ističe gradonačelnik Dražen Barišić, te kaže kako se ta odluka pokazala kao dobra i kvalitetna kada govorimo o odgoju, a zatim i obrazovanju.

„Iz svih tih razloga imamo i gradimo nove objekte, imamo dodatne edukacije naše djece od najranije dobi, omogućavamo da oni koji rade u tim sustavima budu zadovoljni i sretni, a potom i same obitelji i roditelji.“

Također Barišić najavljuje kako je plan preuzimanje srednjeg školstva, kao i proširenje mogućnosti studiranja jer nam stižu neki novi studiji, čime će Velika Gorica postati pravi grad znanja.

 


Pretkadeti nadigrali Zabok