Prijava

Vaša prijava

Habdelić dobiva školsku kuhinju, a nakon toga i dnevni boravak


Oko 700 učenika Osnovne škole Jurja Habdelić na jesen će dobiti kuhinju. Škola i Grad dogovorili su pokretanje ovog značajnog projekta za djecu i njihove roditelje.

“Mi smo jedina gorička škola koja nije imala primjerene uvjete što se tiče školske kuhinje i blagavaonice, tako da ćemo ovom izgradnjom doći do jedne i više nego zadovoljavajuće razine vezano za standard naših učenika”, rekao je ravnatelj OŠ Jurja Habdelića Davor Vidović i dodao kako ulaganje u materijalno-tehnički standard znači ulaganje i u obrazovanje.

12.04.2017. Velika Gorica – OŠ Jurja Habdelića dobit će školsku kuhinju. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Školska kuhinja površine od oko 250 četvornih metara nadogradit će se na prostoru između školske sportske dvorane i školskih učionica. Prvi puta od 1969. godine, kada je škola izgrađena, učenici će moći dobiti topli obrok.

“Vrijednost radova je oko dva milijuna kuna, javna nabava je u tijeku i očekujemo da se napravi jedan veliki uređeni prostor koji će nam poslužiti i kao reprezentativni ugostiteljski prostor, ne samo za potrebe Grada, već i potrebe udruga i raznih manifestacija”, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Izgradnja školske kuhinje preduvjet je i da škola može uvesti dnevni boravak za svoje učenike, što je sve češći zahtjev s obzirom na ubrzan životni ritam i zaposlenost roditelja.

“Nama za školu je to od bitnog značenja s obzirom na pad broja djece i potrebe roditelja za dnevnim boravcima. Ovo je početni korak da to možemo osigurati i zadržati broj učenika. Bitno je zbog zdrave ishrane djece, ali time čuvamo i radna mjesta. Zato je ovo puno značajni projekt za nas, nego što je to sam objekt”, objasnio je ravnatelj Vidović.

Galerija fotografija