Prijava

Vaša prijava

Još pet dana preostalo je do 1. Svjetskog prvenstva u pripremanju kotlovine


Pet dana dijeli nas od 1. Svjetskog prvenstva u pripremanju kotlovine koje će se održati u Lukavcu. U pripremanju ovog tradicionalnog specijaliteta snage će odmjeriti brojne ekipe iz hrvatske, a najavljeni su i gosti Austrije, Tajvana i drugih država.

„Za sada imamo navaljeno 14 ekipa. Prijave su još otvorene i očekujemo da nastupiti oko 20-tak ekipa. Prijavila se i jedna ekipa iz Sjedinjenih američkih država. Imamo najavljene goste iz Austrije i Slovenije, a i jedan mladić iz Tajvana, koji je na razmijeni učenika u Velikoj Gorici, odlučio je predstavljati svoju zemlju na ovom prvenstvu“, otkrio nam je Damir Kotrman iz Rotary kluba Velika Gorica.

Foto: Plemenita opčina turopoljska/Facebook

Turopolje je poznato po uzgoju autohtone turopoljske svinje. Sladokusci kažu da se upravo od te svinje priprema najbolja kotlovina. Plemenita opčina turopoljska potiče uzgoj te pasmine, pa će se dio hrane na natjecanju pripremiti upravo od njena mesa. U revijalnom dijelu pripremat će je ekipe plemenitaša i gastronomada.

Uratke ekipa iz natjecateljskog dijela ocjenjivat će renomirani gastronom Rene Bakalović i dečki iz Kluba Gastronomada. Program će voditi Davor Dretar Drele, a za glazbenu kulisu zaduženi su „Agrameri“.

Foto: TZGVG

Tijekom trajanja natjecanja posjetitelji će moći uživati u brojnim zabavnim i kulturnim sadržajima. Za najmlađe će biti organizirane dječje radionice. Na prvom katu kaštela postavljena je izložba „Jurjevo u Turopolju“, a posjetitelji će dvorcem moći prošetati s vodičem i saznati nešto više o povijesti Turopolja, Plemenite opčine i samog dvorca.

Prijaviti se možete do srijede na web stranici kotlovina.com. Organizatori, Rotary klub Velika Gorica i Plemenita opčina turopoljska sva prikupljena sredstva od ove manifestacije donirat će Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica za nabavu opreme za podršku ranom dječjem razvoju.


Učinite dobro djelo već sutra

MAMA I JA – IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA