Prijava

Vaša prijava

Počinje sezona galopskih utrka


Na zagrebačkom Hipodromu u organizaciji Hrvatskog galopskog saveza danas će se održati tradicionalne „Uskrsne utrke“. Riječ je o tri međunarodne galopske utrke na 1200, 1400 i 1600 metara. U njima će sudjelovati i dva konja iz Slovenije te četiri iz Mađarske.

Jedna od zanimljivosti ovoga sporta je i to što se pazi na to kako bi svi sudionici utrka imali jednaku šansu da pobjede.

„Grla koja su već trčala i pobjeđivala se dodatno opterećuje teretom, dok se druga rasterećuju kako bi svaki konj imao jednaku šansu u utrci. To dodatno doprinosi neizvjesnosti rezultata, posebno na kladionicama“, otkrio nam je Tvrtko Mikulić, predsjednik Saveza.

Hrvatski galopski savez odlučio se za godišnji program od osam trkaćih dana. Pet će ih se održati na zagrebačkom Hipodromu, dva u Sinju i jedan na hipodromu u Ravnim Kotarima u Polači. Današnja manifestacija otvara sezonu galopskih utrka u Hrvatskoj.

U Britaniji ove utrke predstavljaju prvorazredan društveni događaj, kojem prisustvuju i najviši društveni slojevi. Oni ih koriste kako bi pokazali svoj društveni status i modni ukus pa su damski šeširi i zanimljive odjevne kombinacije postale dio priče oko galopskih utrka. Želite li zaviriti u domaću verziju ove priče, možete to učiniti besplatno od 14,30 sati na zagrebačkom Hipodromu.