Prijava

Vaša prijava

Donja Lomnica: Grad će zatražiti reviziju Studije utjecaja na okoliš za izgradnju asfaltne baze


Dobivanje građevinske dozvole za izgradnju asfaltne baze u Donjoj Lomnici uznemirilo je mnoge tamošnje mještane koji će večeras u 19 sati na tu temu raspravljati u društvenom domu. Gradonačelnik Dražen Barišić danas je o izgradnji asfaltne baze razgovarao s vijećem Mjesnog odbora Donja Lomnica. Na sastanku je zaključeno kako će Grad učiniti sve da pokuša zaustaviti započete radove dok se ne riješi cjelokupna situacija. Paralelno s time će se okupiti tim stručnjaka i bit će zatražena revizija Studije utjecaja na okoliš kao i pravne mogućnosti koje Gradu i Lomničanima stoje na raspolaganju.

Iz Grada konstatiraju kako je Strabag kupio zemljište od privatnih i lokalnih vlasnika te da se oni u taj odnos ne žele miješati, ali da žele garanciju poštivanja svih ekoloških kriterija. Gradonačelnik Barišić poručuje kako je njegov cilj dobrobit Donje Lomnice i njezinih stanovnika.

“Kao gradonačelnik sam tu da zastupam interese građana. I to sam u svom dosadašnjem radu dokazao. Isto tako, kao gradonačelnik sam odgovoran za zakonitost rada gradske uprave. Tako će biti i u ovom slučaju. Gradske službe samo su slijedile zakonsku proceduru i vodile se dokumentima višeg reda. No, to ne znači da je to gotovo. Ukoliko mještani Donje Lomnice ne žele asfaltnu bazu, ja ću, zajedno s njima, tražiti način da je ne bude. Zakoniti način. Stvari ne želim rješavati na ulici i na političkim skupovima”, ističe Barišić.


Sanacija odredske prostorije

U petak cijelo jutro bez struje jedno turopoljsko selo