Prijava

Vaša prijava

I po kiši i po vjetru treniraju dva puta dnevno


Ni vjetar ni hladno vrijeme nisu spriječili Maru i Bornu da odrade jutrošnji trening. Mladi gorički atletičari iskoristili su školske praznike kako bi se što bolje pripremili za državno prvenstvo koje će se u lipnju održati u Osijeku.

„Najviše mi smeta vjetar. Onda ne mogu trčati i brzo se umaram. Teže je , ali nekako uspijevam ubrzavati protiv njega“, objasnila nam je Mara.

Pod nadzorom iskusnog trenera Dubravka Celjaka ovaj dvojac dva puta dnevno trenira na atletskoj stazi stadiona HNK Gorica.

„Treniramo dva puta dnevno. Ujutro u 9 i poslijepodne u 17 sati. Jutarnji treninzi su u pravilu lakši, uglavnom rastrčavanje, a popodne neka dužina i brzi treninzi“, otkrio nam je Borna.

foto:cityportal.hr

Naporan rad i odricanja počeli su donositi plodove pa su dvoje mladih Goričana  na nedavno održanom Krosu Sportskih novosti osvojili prva mjesta u svojim kategorijama. Osim toga, Borna Čeran početkom ovog mjeseca proglašen je najboljim mlađim kadetom Hrvatske atletske lige sjever u 2016. godini.

„To sam dobio u Varaždinu na natjecanju Hrvatske atletske lige sjever. Jako sam sretan zbog toga i to me motivira da i ove godine pokušam isto“, dodao je Borna.

foto:cityportal.hr

Mari i Borni najveću podršku pružaju njihove obitelji. Marinko Goluža svoju Maru prati na gotovo svaki trening.

„Ja sam uvijek uz nju i velika sam joj podrška. Sve je do nje kako će to na kraju ispasti. Ona ima motiv, ali nekada joj treba malo podrške. Treba joj pomoć da stekne samopouzdanje“, rekao nam je Marin otac.

Jedan od najzaslužnijih za njihove odlične rezultate zasigurno je njihov trener. Bornin djed, veliki atletski entuzijast, volonterski trenira ovaj perspektivni dvojac.

„Spremamo se za državno prvenstvo u Osijeku za mlađe uzraste. Očekujemo da će se Borna plasirati među prva tri, a Mara među pet najboljih natjecateljica u svojoj kategoriji. Nadamo se i medaljama“, istaknuo je Celjak.

foto:cityportal.hr

Svojim odličnim rezultatima dvoje mladih goričkih atletičara pokazuju da je pred njima blistava sportska karijera. Ovo prvenstvo samo je jedna stepenica koju moraju proći kako bi došli na vrh. Stoga, držimo im palčeve da uspiju u svom naumu i tako razvesele sebe i sve one koji ih prate u njihovoj sportskoj pustolovini.


Festival znanosti 2024.