Prijava

Vaša prijava

Utakmica u Turopolju nabijena emocijama na rubu prekida


Na utakmicu 22. kola između Turopolja i Vatrogasca gosti iz Kobilića došli su kao najuspješnija momčad u 6 odigranih proljetnih kola (5 pobjeda i 1 remi, gol razlika 14:4) i 9. mjesto na ljestvici s ukupno 29 bodova (21 8 5 8 36:39). Turopolje je uvjerljivo posljednje s 9 bodova (21 2 3 16 10:60) i minimalnim izgledima da ostane u ovom rangu natjecanja.

Vatrogasac se od početka postavio kao favorit i krenuo je napadački po nove bodove. Nakon kornera u 6. minuti i gužve u šesnaestercu lopta udarena od Selvera Muhića završila je u mreži Jurice Kompesa i izazvala eksploziju oduševljenja brojnih navijača iz Kobilića. Pritisak gostiju nije popuštao i jednu matnu situaciju pred svojim vratima krajnjim naporom spašava Matko Kovačević izbacujući loptu u korner. Trener domaćih Neven Andrišević u 30. minuti uvodi Tomislava Novosela u igru i to je bila, pokazalo se, prekretnica u susretu.

23.04.2017. Turopolje – NK Turopolje – NK Vatrogasac. Foto: David Jolic/cityportal.hr

Sudac Davor Munić dosuđuje kazneni udarac u 36. minuti za domaće zbog igranja rukom što izaziva lavinu prosvjeda igrača Vatrogasca, kako onih na terenu tako i onih na pričuvnoj klupi te trenera Jure Gavrana i predstavnika kluba Kristijana Kirinića. Novosela to nije omelo da sigurno realizira udarac s bijele točke za izjednačenje. Odmah iza toga na intervenciju pomoćnog suca Dejana Kupresa slijedi isključenje trenera Gavrana.

U drugom poluvremenu domaći u 54. minuti dolaze u vodstvo prekrasnim pogotkom Ivana Jambrešića iz slobodnog udarca s dvadesetak metara, plasirana lopta je preko živog zida završila u rašljama. Vatrogasac je u 63. minuti imao sjajnu prigodu za izjednačenje, ali Luka Čaić je zamalo promašio nečuvani dio vrata. Nezadovoljni sudačkim odlukama ”rat” između suca Munića i igrača Vatrogasca te njegovih navijača ulazio je u sve žešću fazu, a kulminirao je u 73. minuti crvenim kartonom (drugi žuti) za Romana Grabovića. Isključeni igrač trga sudački karton, a isključenje je zaradio i predstavnik Kirinić.

Nakon prekida od nekoliko minuta susret je nastavljen i Turopolje je u 78. minuti preko Novosela povisilo prednost na dva razlike. U završnoj fazi utakmice na teren su gostujući navijači bacili baklje, bilo je i fizičkog nasrtaja na glavnog suca, utakmica je bila na rubu prekida. Sudac je ipak susret priveo kraju.

23.04.2017. Turopolje – NK Turopolje – NK Vatrogasac. Foto: David Jolic/cityportal.hr

Sreća je da u nogometnom kaosu nije došlo do sukoba igrača jedne i druge momčadi, nije bilo izrazito grubih startova i njihovo međusobno uvažavanje zaslužuje respekt. Tome u prilog govori i izjava dežurnog fizioterapeuta: ”Nevjerojatno je da sam u ovako našpananoj atmosferi imao samo jednu jedinu intervenciju! Čudo jedno!”

Prva županijska nogometna liga – skupina Istok, 22. kolo
NK Turopolje – NK Vatrogasac (K) 3:1 (1:1)
Igralište ŠRC Turopolje. Gledatelja 100. Nedjelja, 23.04.2017., 17 sati. Sudac: Davor Munić (Samobor). Pomoćnici: Dejan Kupres i Domagoj Margarin (oba Samobor). Strijelci: 0:1 – Muhić (6), 1:1 – Novosel (36-11m), 2:1 – I. Jambrešić (54), 3:1 – Novosel (78). Crveni karton: Grabović (73. drugi žuti). Isključenje: Trener Gavran (37), predstavnik Vatrogasca Kirinić (73.)

TUROPOLJE: Kompes, M. Kovačević, F. Maričić, Mićić, Gorinjac, Zekić, Josić (od 30. Novosel), J. Jambrešić (od 80. Hajduk), Križanić (od 65. Herceg), I. Jambrešić, Cvetnić. Trener: Neven Andrišević

VATROGASAC: Krvarić, Grabović, Čumpek, Čavar, Vodelšek (od 46. Ivkić), Šimek (od 70. Dilberović), Muhić, Barišić (od 80. Mišković), Novak, Matanović, Šošić (od 62. Čaić). Trener: Juro Gavran
Igrač utakmice: Tomislav Novosel


Radionice za djecu na Turopoljskom Jurjevu