Prijava

Vaša prijava

Mali biovrtlari iz Žireka iskoristili lijepo vrijeme za početak sjetve


Djeca mlađe vrtićke skupine Dječjeg vrtića Žirek u Tomaševićevoj ulici uz pomoć svojih odgojiteljica nedavno su posadila sjemenje povrtnica. U čašice sa zemljom mali vrtlari posadili su luk, grah, salatu, rotkvicu i drugo povrće. U akciju su se uključili i roditelji koji su za svoje mališane prikupili razno sjemenje. Sadnice posijanog povrća naknadno će biti presađene u eko vrt u dvorištu dječjeg vrtića.

foto: DV Žirek

„Aktivnostima sadnje biljaka nastojali smo kod djece razviti ljubav prema prirodi, ali i osjećaj odgovornosti i brige za bilje i očuvanje prirode. Također ove aktivnosti su nastavak projekta Eko-škole i projekta Mi jedemo odgovorno“, poručili su iz vrtića.

foto: DV Žirek

Vrtićanci iz područnog objekta u Koprivničkoj ulici na parceli u obližnjem Gradskom vrtu posadili su mrkvu, peršin, zelenu salatu, bijeli luk, crveni luk, krumpir, grah, tikvice, bundeve, a najviše su se razveselili sadnji jagoda. Djeca iz predškolskih skupina svakodnevno obilaze vrt i brinu o sadnicama. Nakon što izraste, povrće će se koristiti u vrtićkoj kuhinji za pripremanu jela malim vrtlarima.

U objektu u Dobrilinoj ulici djeca su s odgojiteljicama na balkonu napravili mini kompostište. U njega stavljaju svakodnevni biootpad iz kuhinje, kore od banane ili jabuka i slično. Dobiveni kompost koriste za prihranu balkonskog bilja i sadnica u vrtovima.