Prijava

Vaša prijava

Međunarodni dan plesa obilježava se i u Velikoj Gorici


Plesni klub Megablast i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica pripremili su dvodnevni program u povodu obilježavanja Međunarodnog danas plesa.

“Osnovna ideja je podsjećanje javnosti na ples kao umjetnički oblik izražavanja te uživanje u njegovoj univerzalnosti koja prevladava sve prepreke među ljudima. Dan rođenja začetnika modernog baleta i jednog od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea (29. travnja 1727. – 19. listopada 1810.) izabran je za Međunarodni dan plesa”, kažu organizatori.

Obilježavanje Međunarodnog dana plesa počinje sutra otvorenjem izložbe plesnih fotografija u Pučkom otvorenom učilištu, a u 17 sati u kino dvorani prikazat će dokumentarni film. Nakon toga, u 18 sati, počinje predavanje na temu ‘Povijest plesa u Hrvatskoj’ na kojem će govoriti Maja Đurinović.

Nastavak slavljenja plesa kao umjetnosti nastavlja se i u subotu u 11 sati kada će u kinu biti projekcija igranog filma ‘Step Up All In’ te okruglim stolom na temu ‘Ples u Velikoj Gorici‘ u 13 sati.

“U 18 sati počinje Plesni festival u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, a u 20 sati je after party ‘Everybody dance now’ na prostoru Učilišta. Ulaz je besplatan na sva događanja”, ističu organiztaori.