Prijava

Vaša prijava

Evo kojim trima rutama će sudionici voziti ovogodišnju Buševsku biciklijadu


Udruga Moj Buševec, u suradnji s Biciklističkim klubom Velika Gorica, 14. svibnja organizira svoju redovnu Biciklijadu, ovaj puta čak s tri biciklističke vožnje. Bit će to četvrta Buševska biciklijada po redu.

Od Trga Seljačke sloge u Buševcu preko Vukovine natrag do Buševca vozit će se Rekreativna vožnja kroz Rakitovec, Kuče i Gornje Podotočje, a uključuje i razgledavanje parka i Alapićeve kurije. Rekreativna vožnja počinje u 15 sati, a duga je 20 kilometara te sudionici ne plaćaju kotizaciju.

XC utrka Turopoljski lug starta u Buševcu, a vozi se prema naselju Turopolje i Rakitovcu. Kod Kučkog mosta vožnja se nastavlja uz nasip kanala Sava-Odra prema Turopoljskom lugu. Povratak je kroz šumu Turopoljskog luga prema naselju Turopolje sve do cilja u Buševcu”, kaže Danijel Rožić iz Udruge Moj Buševec i dodaje kako utrka započinje u 13 sati, duga je 35 kilometara, a kotizacija je 30 kuna.

Treća ruta koju biciklisti mogu odabrati je Cestovna utrka Buševec koja će proći kroz Podvornicu, Kravarsko, Hotnju, Pokupsko, Cvetnić Brdo, Šestak Brdo te natrag do Buševca. Ona započinje u 12 sati, a iznosi 55,1 kilometar. Kotizacija za ovu rutu je 30 kuna.

“Prijave za utrke su na internetskim stranicama Udruge ili od 11 sati na Trgu Seljačke sloge u Buševcu. Prvih sto prijavljenih biciklista za rekreativnu vožnju dobiva majicu na poklon“, rekao je Rožić.

Nakon 4. Buševske biciklijade, Moj Buševec je pripremio druženje uz nastup grupe Sjaj, ali napominju kako će u slučaju lošeg vremena Biciklijadu odgoditi za sedam dana.