Prijava

Vaša prijava

Održano prvo predavanje edukativnog programa „Kreativni proces“


Danas je održano prvo predavanje edukativnog programa „Kreativni proces“ u sklopu kojeg su polaznici upoznati s programom EU „Kreativna Europa“. Program je namijenjen kulturnim profesionalcima, kulturnim ustanovama, udrugama i svim zainteresiranima za pokretanje kulturnih projekata.

„Kod nas se dosta kruto shvaćaju kulturne aktivnosti. One se svode na instant rješenja poput instalacija, koncerata ili nekog drugog oblika jednokratnog slanja poruke publici. Kulturne aktere želimo potaknuti da dinamiziraju svoje programe i projekte“, rekla je Anera Stopfer iz Deska Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture.

10.05.2017. Velika Gorica – radionica „Kreativni proces“. Foto: Anes Šuvalić /Cityportal

Predavači su na današnjoj radionici pokušali potaknuti sudionike na inovativno razmišljanje izvan okvira dosadašnjih praksi apliciranja na natječaje za EU fondove i programe.

„Prvo se mora identificirati neka dobra, dinamična, interdisciplinarna, drugačija i zanimljiva ideja, kako njima samima tako i publici, a tek se onda ona može ići u njezinu razradu i oblikovanje u projekt“, dodala je Stopfer.

10.05.2017. Velika Gorica – radionica „Kreativni proces“. Foto: Anes Šuvalić /Cityportal

Desk Kreativna Europa u lipnju će organizirati drugi dio edukacije na kojem će polaznike upoznati s primjerima dobre prakse koji se uspješno provode u Europi. U rujnu bi se trebala održati i treća radionica na kojoj će polaznici nakon završene edukacije dobiti diplome.

Zahvaljujući edukativnom programu „Kreativni proces“ polaznici će steći sva potrebna znanja kako bi vlastite projekte mogli uspješno kandidirati na Europski program „Kreativna Europa“. Za ovaj program u razdoblju od 2014. do 2020. godine osigurano je 1,46 milijardi eura, a do sada je već dodijeljeno više od polovice planiranog iznosa.


Izlet u Minimundus

Pioniri HNK Gorice sutra igraju za naslov prvaka Hrvatske