Prijava

Vaša prijava

Gorica II pobijedila s najmlađim sastavom ikad


HNK Gorica II je u 29. kolu na ‘domaći’ teren u Mičevcu izvela izuzetno mladi sastav u kojem je bilo 6 igrača rođenih 1998. i petorica s godištem 1999., a na pričuvnoj klupi sjedila su četvorica rođena ’99., dvojica ’98. i najstariji ’97.!! Takav sastav je zapravo za juniorsku, a ne za seniorsku konkurenciju JŽNL-a. Nije to bila, glede startne postave, prvotna namjera trenera Perice Vidaka, nego su takvu postavu diktirali višestruki razlozi (klupski prioriteti), odnosno trener je koristio samo ono što je imao na dispoziciji.

Ipak, i ovako mladi sastav bio je dovoljno moćan da bude bolji od gostiju iz Bedenice (9. na ljestvici), prije svega zahvaljujući ranom vodstvu i dominaciji u prvih pola sata. Goričani su došli u vodstvo već u 5. minuti tako što je ubačaj Domagoja Desputa iz kornera stoper Josip Grgić udarcem glavom s desne strane smjestio u suprotni kut slabo postavljenog vratara Tihomira Kosovca. Drugi pogodak postignut je opet nakon ubačaja iz kuta, Grgić je glavom uputio loptu pod gredu za intervenciju vratara, a u nastaloj gužvi najbolje se snašao Ladislav Roginić i iz blizine zatresao mrežu. Gosti su smanjili u 32. kada je Nikola Latin u padu volejem sproveo centaršut Željka Bedekovića u donji kut. Neposredno pred odlazak na odmor Ivan Krpečanec u šesnaestercu fintira čuvara i pogađa bliži kut za 3:1.

13.05.2017. Mičevec – HNK Gorica II – NK Strmec. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U drugom poluvremenu Strmec je od 60. minute ulaskom Ivana Bašića i Dražena Trcka imao prevlast u sredini terena i obrana Goričana bila je u nekoliko kritičnih situacija. Deset minuta prije kraja gosti smanjuju na 3:2 drugim pogotkom Latina, a dilemu o konačnom pobjedniku razriješio je Adrian Perić, koji je u 89. sigurno realizirao brzi kontranapad i iskosa s desne strane dijagonalom pogodio suprotnu malu mrežicu za konačnih 4:2.

Jedinstvena županijska nogometna liga – 29. kolo
HNK Gorica II – NK Strmec (Bedenica) 4:2 (3:1)
Mičevec. Igralište ŠRC Mičevec. Gledatelja 50. Subota, 13.05.2017., 17 sati. Sudac: Tihomir Sopić (Galgovo). Pomoćnice: Jelena Kumer (Breganica) i Marija Jurinić (Jastrebarsko). Delegat: Ivica Mihelja (Okešinec). Strijelci: 1:0 – Grgić (5), 2:0 – Roginić (29), 2:1 – Latin (32), 3:1 – Krpečanec (44), 3:2 – Latin (80), 4:2 – Perić (88).

GORICA II: Kamenjašević, Čurek (od 83. Perić), Desput, Mandura (od 46. Banović), Šoštarec, Grgić, Matić (od 76. Božić), Povoljnjak, Roginić (od 88. Sudar), Lučić (od 67. Tadić), Krpečanec. Trener: Perica Vidak.

STRMEC: Kosovec, Mrazović (od 60. Bašić), Novački, Dimović (od 60. Trcak), Bičak (od 66. Kušec), Latin, Bedeković, Šumiga, Krnjak, Tarandek, Gradečki. Trener: -.