Prijava

Vaša prijava

FOTO Moja poduzetna Hrvatska predstavila kvalitetne domaće proizvode i novitete na tržištu


U sklopu aeromitinga ‘AirVG2017’ na pisti Zrakoplovno-tehničkog centra jučer su se predstavili i poduzetnici, obrti i OPG-i, kako iz Velike Gorice, tako i ostatka Hrvatske. Festival Moja poduzetna Hrvatska doveo je tako u Goricu proizvođače različitih prehrambenih proizvoda, ljude koji se bave očuvanjem tradicijskih zanata te raznovrsne obrtnike i poduzetnike. Svi oni smatraju kako je najbolje svoje proizvode predstaviti direktno kupcima.

“Na sajam smo se odlučili zato što je za nas, male proizvođače, ovo najbolja prilika i najbolji kontakt s kupcima. Mislim da se ovako najbolje reklamiramo i prezentiramo svoju kvalitetu i dostupnost”, objasnila je vlasnica OPG-a Nela Čirjak koja u zadarskom zaleđu ima 2,5 Ha maslinika. Osim maslinovog ulja i čaja od lišća masline, Čirjak prodaje i lavandu, smokve te različito bilje koje raste u masliniku.

Mlada fotografikinja Tea Josipa na festival Moja poduzetna Hrvatska došla je predstaviti svoje proizvode jer, kako kaže, ono što ona nudi kod nas je novitet te je ljudima potrebno bolje objasniti i pokazati čime se bavi, a putem interneta to ne može.

“Predstavljam svoje fotografske radove, a bavim se fotografiranjem tek rođenih beba. Većina ih je do dva tjedna starosti. Fotografiram i stariju djecu i trudnice. Znači, obiteljski sam fotograf. Ovdje upoznajem mlade roditelje i trudnice s tim novitetima kod nas”, objasnila je Tea Josipa i dodala kako je na štandu bilo dosta zainteresiranih te je zadovoljna reakcijama kupaca.

Moja poduzetna Hrvatska idealna je prilika i za one koji su novi na tržištu, baš kao vlasnica goričkog Obrta za usluge i proizvodnju Nirvana koja se izradom unikatnih, ručno rađenih lampi od prirodnih materijala počela baviti tek prije šest mjeseci.

“Do ideje je došlo kad smo kod kuće razbili noćnu lampu i nismo mogli naći ništa što bi nam odogovaralo ambijentu, pa smo krenuli napraviti svoju i evo, sad proizvodimo za druge”, kazala je Nirvana Pišković.

14.05.2017. Festival poduzetništva, obrta i OPG-a Moja poduzetna Hrvatska. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Na štandovima su se predstavili i Udruga Uzorna hrvatska seoska žena čija je predsjednica Katica Jerleković donijela pregršt proizvoda hrvatskog sela, a na štandu je bilo i puno domaće hrane. Osim nje, tamo su bili i OPG Sremić koji u Kravarskom uzgaja aroniju te obrt za izradu tradicionalnih turopoljskih suvenira.

“Svaki taj festival, svaka pojava negdje je neko novo iskustvo. Ljudi te vide, prepoznaju proizvod i to nam se puno puta i vrati. Netko možda ne kupi tog trenutka na sajmu, ali zna nam se vratiti doma, na kućnim vratima”, kaže vlasnica Uslužnog obrta Amalija.

Festival Moja poduzetna Hrvatska završio je nastupom Ivana Zaka na Trgu Stjepana Radića u Velikoj Gorici.

Galerija fotografija