Prijava

Vaša prijava

Završila je sezona grijanja, počinju radovi na toplinskom sustavu Velike Gorice


Iz HEP-Toplinarstva javljaju kako će s današnjim danom započeti podešavanje automatske regulacije u toplinskim podstanicama na ljetni režim rada, čime će završiti ogrjevna sezona 2016./2017. za približno 125 tisuća krajnjih kupaca u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću. Za podešavanje automatske regulacije u svim toplinskim podstanicama potrebno je oko tri dana, a nakon toga HEP-Toplinarstvo započinje s radovima na toplinskim sustavima.

“S ciljem osiguravanja kontinuirane i sigurne opskrbe krajnjih kupaca toplinskom energijom, i ove ćemo godine raditi na revitalizaciji mreže. Uslijed radova mogući su kratki prekidi opskrbe toplom vodom, a o točnim terminima prekida HEP-Toplinarstvo će pravovremeno obavijestiti kupce. Savjetujemo našim kupcima da u razdoblju izvan ogrjevne sezone provjere ispravnost unutarnjih instalacija grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima, te da na istima do početka rujna provedu sve potrebne radove, kako bi spremni dočekali novu sezonu grijanja”, rekao je Zdravko Zajec, direktor HEP-Toplinarstva.

Prije radova na unutarnjim instalacijama grijanja, potrebno je isprazniti pogonsku vodu iz sustava grijanja zgrade, što obavljaju isključivo radnici HEP-Toplinarstva na pisani zahtjev predstavnika suvlasnika ili upravitelja zgrade, a savjetuju da se suvlasnici dogovore o zajedničkom terminu izvođenja radova, kako bi se izbjeglo višestruko pražnjenje i punjenje instalacija pogonskom vodom.

Što se tiče radova na toplinskim sustavima u Velikoj Gorici, iz HEP-Toplinarstva su najavili zamjenu postojeće toplovodne mreže duljine 510 metara u Ulici kralja Stjepana Tomaševića, zamjenu toplovodne mreže duljine 300 metara i spajanje kotlovnice u Zagrebačkoj ulici 12 na centralni toplinski sustav Velike Gorice te zamjenu toplovodne mreže duljine 500 metara u Cvjetnom naselju.

Iduća ogrjevna sezona započet će najranije 15. rujna, u skladu s vremenskom uvjetima, napominju iz HEP-Toplinarstva.