Prijava

Vaša prijava

FOTO Gradom se od danas možete voziti javnim biciklima


Velika Gorica našla se u društvu gradova koji imaju sustav javnih gradskih bicikala. U Ulici kneza Ljudevita Posavskog na broju 45 i na Trgu kralja Tomislava otvorena su dva stajališta na kojem možete iznajmiti obični ili električni bicikl. Godišnja registracija iznosi 79 kuna, a svaki dan vam je na raspolaganju besplatnih pola sata korištenja bicikla.

16.05.2017. Velika Gorica – Javni gradski bicikli. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Nakon početnih pola sata, svaki sljedeći sat se naplaćuje osam kuna, a ako pređete pet sati cijeli kredit od 79 kuna vam se potroši. Time smo željeli omogućiti da bicikli budu dostupni što većem broju ljudi“, rekao je Krešimir Dvorski, direktor Nextbike-a.

Investitori Grad Velika Gorica, Turistička zajednica Velike Gorice i VG Komunalac odlučili su Goričanima i njihovim gostima ponuditi ovaj cjenovno najpovoljniji i najzeleniji oblik javnog gradskog prijevoza.

16.05.2017. Velika Gorica – Javni gradski bicikli. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Gorica ima mrežu biciklističkih staza i puno biciklista. Relativno je ravna posebice u ovom urbanom dijelu našeg grada i kao stvorena je za bicikliste po mnogočemu. Ovo je projekt o kojem smo razgovaramo već duže vremena, a danas smo ga realizirali“, istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Gradonačelnik je kao sljedeći korak ovog projekta najavio postavljanje stajališta kod željezničke stanice, zahvaljujući kojom bi se ona povezala s centrom grada, ali i pored kompleksa Gradskog bazena. Napomenuo je i kako bi uskoro trebala početi izgradnja pješačko-biciklističkih staza prema Posavini i Vukomeričkim goricama.

16.05.2017. Velika Gorica – Javni gradski bicikli. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„U tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i ishođenje lokacijske dozvole. Vrlo brzo, već početkom iduće sezone moramo imati te biciklističke staze, kako bismo omogućili našim sugrađanima i drugim posjetiteljima da se sigurno voze tim koridorima“, dodao je Barišić.

Prvih 15 dana Goričani će potpuno besplatno moći isprobati nove bicikle, a potrebno je samo registrirati se. To možete učiniti putem smartphone aplikacije nextbike, web stranice nextbike.hr ili na stajalištu putem terminala.

Galerija fotografija