Prijava

Vaša prijava

Proputovali su svijetom i zaključili – kod kuće je najljepše


Gorički Centar za odgoj i obrazovanje slavi 78 godina postojanja, a u povodu toga danas su u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica izveli priredbu pod nazivom “Svugdje je lijepo ali…”. Kroz skečeve i pjesme djeca i korisnici Centra za odgoj i obrazovanje gledatelje su proveli svim kontinentima, od Europe do Južne Amerike, a na kraju zaključili – svugdje je lijepo, ali u Hrvatskoj je najljepše.

Obilježavanje godišnjice Centar za odgoj i obrazovanje započeo je prošlog vikenda Likovnom kolonijom, a ovoga tjedna imali su i Dane otvorenih vrata. U Centru je postavljena i izložba učeničkih radova te je podignuta zelena zastava koja je Centar za odgoj i obrazovanje potvrdila kao Eko-školu.

“Imamo planove, imamo projekte, pred nama je da ih provedemo. Cilj nam je osposobiti i osamostaliti naše učenike i korisnike za što samostalniji život i rad. Pa neka bude tako”, istaknuo je ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Zvonko Katalinić i rekao kako se nadaju da će uskoro opremiti i osposobiti kabinet za senzornu integraciju, kojeg će koristiti stanovnici Gorice i okolice.

“Lijepo je susresti da jedna lokalna zajednica na ovakav način brine i surađuje s jednom ovakvom institucijom. Svi vi niste slučajno ovdje i zapravo samo zajedno možemo postići to da ova naša djeca bolje rastu i da uvijek ostanu u Hrvatskoj“, rekla je Ana Butković, predstavnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Galerija fotografija