Prijava

Vaša prijava

Nasip Donje Bukevje – Strmec Bukevski bit će rekonstruiran do kraja godine


Gradonačelnik Dražen Barišić obišao je nasip Donje Bukevje – Strmec Bukevski koji je u rekonstrukciji. Vrijednost projekta je 40 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja godine. Tijekom iduće godine trebala bi se asfaltirati i cesta koja ide preko nasipa.

„Ovim projektom željeli smo podići sigurnost građana kako se ne bi ponovila situacija koju smo imali tijekom poplava 2010. godine i iz tog razloga nasip je i rekonstruiran. Nastojali smo biti korektni i prema jedinicama lokalne samouprave, gradu Velikoj Gorici i Općini Orle, te ćemo rekonstruirati ceste kako bi ljudi mogli sigurno prometovati“, rekao je Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda.

Tijekom protekle dvije godine rekonstruirano je 10 kilometara nasipa, a u 2018. godini trebali bi početi radovi nas Transverzalnom nasipu i nasipu Drnek – Suša, ukupne dužine 20 kilometra i vrijednosti 100 milijuna kuna. Svim ovim zahvatima trebao bi se trajno riješiti problem poplava na

„Jako puno toga je napravljeno i ovo doista izgleda impresivno. Ovi objekti nisu samo dobro utvrđeni i ne nude samo sigurnost, oni omogućavaju i bolju cestovnu komunikaciju koja je žila kucavica ovog kraja“, istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

U sklopu ovog projekta trebao bi se riješiti i problem Čičke Poljane. Naime, trebao bi se izgraditi manji obuhvatni nasip, koji bi uz sustav kanala i sabirnih jama trebao spriječiti plavljenje ovog naselja.