Prijava

Vaša prijava

FOTO Uz prasak Turopoljskog topa startala 11. Turopoljska biciklijada


Sa starta ispred Muzeja Turopolja uz prasak Turopoljskog topa krenulo je oko 350 biciklista svih generacija. Među njima je bio i 69-godišnji Mladen pl. Šipušić. Otkrio nam je da je svaki dan na biciklu i da često sudjeluje na ovakvim manifestacijama.

„Idem na sve biciklijade. Bio sam nedavno u Buševcu. Svaki dan sam na biciklu i ne vidim razlog zašto bi netko u Velikoj Gorici morao koristiti automobil. Ja sam 48. godište i bez problema ću odvoziti ovu dionicu. Koljena me služe, a i sve ostalo“, pohvalio nam se Šipušić.

28.05.2017. Velika Gorica -11. Turopoljska biciklijada. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Biciklijada je privukla i brojne goste iz susjednih gradova i mjesta. Članovi Biciklističke udruge „Drumski ratnici“ u Veliku Goricu došli su na svojim biciklima iz Ivanić-Grada. „Vozimo mi i duže relacije. Tako da nam je pod normalno odvesti stotinjak kilometara“, otkrio nam je Robert.

28.05.2017. Velika Gorica -11. Turopoljska biciklijada. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Kako kažu HNS-ovci, ponosni su na ovu manifestaciju i smatraju se pionirima organizirane biciklističke rekreacije u Velikoj Gorici.

„Godinama smo se trudili da stvorimo okvir u kojem će biciklisti u Velikoj gorici pokazivati sve višu razinu interesa za ovu vrstu rekreacije. S ponosom možemo reći da sada postoje biciklijade u Kučama i Buševcu te Tour de Tur, koji je prije nekoliko godina pokrenut kao jedna specifična poluprofesionalna i natjecateljska biciklijada“, istaknuo je Goran Beus Richembergh, predsjednik goričkog HNS-a.

28.05.2017. Velika Gorica -11. Turopoljska biciklijada. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Nakon 22 kilometra vožnje, sudionici su stigli u Odranski ribič. Nakon ručka, održana su natjecanja u nogometu, badmintonu, potezanju užeta i beli.

Galerija fotografija