Prijava

Vaša prijava

Sutra izlazi novi broj „Žira“


Novo izdanje na 40 stranica donosi mnoštvo literarnih, likovnih, novinarskih, enigmatskih, fotografskih, kompjutorskih i drugih radova, predstavlja najbolje osme razrede iz svake od 10 zastupljenih škola, a ni ovoga puta neće izostati poster osobe po izboru samih učenika.

„Žir je tijekom godina postao neizostavni dio školstva u Velikoj Gorici i susjednim općinama, ali i dio kulturno-društvenog života. Listom pokušavamo zastupiti podjednako sve škole i sve generacije učenika, što doprinosi raznovrsnosti i zanimljivosti. Teme o kojima učenici pišu ili crtaju unaprijed su određene, a svaki put potrudimo se ponuditi im i neke nove rubrike. Pišu o proljeću, ljubavi, prijateljstvu, ekologiji, obitelji, ljubimcima, domovini, zavičaju i događanjima u školi“, rekla nam je urednica Mirjana Marković.

List izlazi već 25 godina, a u njemu su pisale brojne generacije učenika. Svoj veliki doprinos u odabiru i dostavljanju radova dali su i brojni pedagoški djelatnici koji tako potiču mlade na ljubav prema pisanoj riječi i likovnom stvaralaštvu.

Predstavljanje će se održati sutra u 12 sati u pizzeriji Memy, Zagrebačka 22.