Prijava

Vaša prijava

DVD Kuče dobit će novi Vatrogasni dom, a Društveni dom koristit će kučanske udruge


DVD Kuče, koje ove godine slavi 120 godinu postojanja, uskoro će dobiti novi Vatrogasni dom. Za tri tjedna trebala bi biti gotova prva faza izgradnje objekta sa spremištem, a nakon toga slijedi unutarnje i vanjsko uređenje.

“Za nas to puno znači jer nam je već nedostajalo prostora za opremu za ekipe koje se natječu jer okupljamo velik broj djece i mladih. Trenutno je aktivnih članova 70 te oko 50-ero djece i mladeži”, rekao je Krunoslav Milatović, predsjednik DVD-a Kuče.

30.05.2017. Kuče – Gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima obišao gradilište novog vatrogasnog doma DVD-a Kuče. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Izgradnju novog Vatrogasnog doma, vrijednog 550 tisuća kuna, danas je sa suradnicima i predstavnicima mjesta obišao gradonačelnik Dražen Barišić.

“DVD Kuče je jedno od naših najstarijih dobrovoljno vatrogasnih društava, jedno od naših stogodišnjaka. Ne samo povodom 120 godina koje slave ove godine, nego i zato što je Kuče jedno od naših najstarijih plemenitaških naselja, red je bio da u ovom procesu obnavljanja vatrogasnih domova, krenemo od onih koji su među najvrednijima”, objasnio je Dražen Barišić i rekao kako bi Vatrogasni dom trebao biti gotov iduće godine.

“To će biti jedan objekt koji će koristiti i vatrogasci, ali i sve druge organizacije koje djeluju u našem selu. Uz ovaj dom, ispraznit će nam se prostorije u Društvenom domu pa će opet neka druga udruga moći useliti u te prostorije”, kaže Mirko Berković, predsjednik Mjesnog odbora Kuče, i dodaje kako u mjestu Kuče ima 10-ak udruga.

30.05.2017. Kuče – Gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima obišao gradilište novog vatrogasnog doma DVD-a Kuče. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr