Prijava

Vaša prijava

Odvezite svoj automobil na blagoslov nadbiskupu Josipu Bozaniću


Jubilarni pedeseti put brojni vozočasnici okupit će se u nedjelju 4. lipnja u 11 sati na brežuljku iznad Krapine u svetištu Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu na blagoslovu vozača, putnika i automobila te molitvi za sigurnost u prometu koji organizira nakladnička kuća “Glas Koncila”.

Na tom najstarijem hrvatskom molitveno-blagoslovnom okupljanju vozača i motornih vozila sudjelovat će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić koji će blagosloviti automobile vjernika iz Zagreba i sjeverne Hrvatske.

Foto: Glas Koncila

„Ni ekonomske teškoće i nestašice, skupoća goriva i neimaština tijekom posljednjih pedeset godina nisu spriječili neprekidno održavanje vozočašća koje se s Trškog Vrha proširilo i na druge dijelove Hrvatske“, poručili su organizatori.

Među onima koji ne propuštaju doći na vozočašće je i Dragutin Sitar iz Podgore u Krapini, koji je položio vozački ispit i nabavio prvoga »fiću« još 1964. godine.

„Prvih godina vozočašća nije bilo jednostavno doći na Trški Vrh jer je cesta bila samo posuta kamenom, a kišne bi oborine napravile vododerine te je trebalo znati svladati strminu do Trškoga Vrha. Kada bi se kotači počeli okretati na mjestu, suvozačka solidarnost je došla do izražaja te su dodatne snage pomogle automobilu da iziđe na goru“, rekao je Sitar koji nikada nije imao prometnu nesreću.

Foto: Glas Koncila