Prijava

Vaša prijava

FOTO Ministrica Žalac pohvalila Grad na povlačenju europskog novca


Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac danas je posjetila Veliku Goricu. Na radnom sastanku s gradonačelnikom Draženom Barišićem pohvalila je aktivnosti Grada na privlačenju sredstava iz europskih fondova, posebno za projekte Aglomeracija Velika Gorica, razvoj širokopojasne internetske infrastrukture i očuvanje kulturne baštine.

„Ono što veseli su projekti vrijedni preko 500 milijuna kuna, financirani iz sredstava Europske unije, a posebno projekti vezani uz energetsku učinkovitost koje je pripremio tim gospodina Barišića. Kada je u pitanju projekt Aglomeracije, naše Ministarstvo će vrlo skoro imati sastanak s HEP-om, Ministarstvom zaštite okoliša i Gradom Velikom Goricom“, kazala je ministrica i dala potporu Draženu Barišiću u drugom krugu lokalnih izbora.

„Dajem punu podršku kako bi u idućem mandatu zajednički radili za dobrobit svih stanovnika Velike Gorice. Veselim se na našoj suradnji na svim projektima koji će biti financirani iz fondova Europske unije“, dodala je ministrica Žalac.

Gradonačelnik Barišić je uz projekte širokopojasnog interneta i unaprjeđenja kulturne baštine istaknuo važnost realizacije centralnog toplinskog sustava na području grada, kako građani više ne bi imali iznimno visoke račune za grijanje.

„Ministrica nas je uputila kako dalje, bit ćemo i ubuduće partneri na rješavanju svih tih projekata. Pohvalno je da imamo kvalitetnu komunikaciju pa je za očekivati da će  ona biti i vrlo plodonosna“, rekao je Barišić.

Galerija fotografija: