Prijava

Vaša prijava

U Buševcu vježbaju kako reagirati u slučaju elementarne nepogode ili katastrofe


Ugriz zmije, amputirani prst, ubodna rana, opekline i prijelomi mogu se vidjeti danas u centru Buševca. Sve ove realistično prikazane ozljede pokazuju što se događa u slučaju elementarne nepogode ili katastrofe, a kako što bolje reagirati u tim slučajevima pokazali su Gradski interventni tim i timovi prve pomoći.

“Naš Gradski interventni tim podigao je šatorsko naselje i pokazuju kako se organiziraju takva samoodrživa naselja u slučaju neke elementarne nepogode ili katastrofe. Naš tim tako vježba podizanje šatora, kuhanje za 150 ljudi, brigu za prvu pomoć, održavanje čistoće i slično”, objasnila je Suzana Strunjak, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa.

Ovo je peta po redu smotra Gradskog interventnog tima koju organizira Gradsko društvo Crvenog križa, a u vježbama prve pomoći ove su godine, osim goričkih, sudjelovale i ekipe iz Buja, Dugog Sela, Ivanić-Grada, Siska, Zagreba i Valpova.

Svi timovi na terenu u Buševcu bit će do 19 sati. Cijeli dan tako će pokazivati kako sanirati posljedice nesreće i koristiti AVD uređaj, odnosno automatski vanjski defibrilator koji spašava živote kod iznenadnog srčanog zastoja.

Galerija fotografija


Evo koja naselja u utorak neće imati struje

Našla se dva superjunaka!