Prijava

Vaša prijava

Gradonačelnik Dražen Barišić osvojio treći mandat


Aktualni gradonačelnik Dražen Barišić pobijedio je u drugom krugu lokalnih izbora za gradonačelnika Velike Gorice. Osvojio je 61,11 posto glasova, točnije za njega je glasovalo 9.876 Goričana. Njegov protukandidat Aleksandar Horvat, iza kojega je stajala koalicija SDP-a, HSS-a i Laburista, osvojio je 5.836 glasova, odnosno 36,11 posto.

“Izuzetno sam ponosan što su se građani još jednom odlučili za budućnost i za perspektive koje zajedno možemo ostvariti u Velikoj Gorici. Moja je daljnja odgovornost da vaše povjerenje i vašu viziju grada opravdam i da zajedno stvaramo grad po mjeri svih građana. U narednom razdoblju fokusirat ćemo se na dovršetak kapitalnih projekata i na otvaranju novih perspektiva. Sutra počinje novi radni dan i nastavljamo dobar posao i projekte za Veliku Goricu”, rekao je Dražen Barišić.

Aleksandar Horvat čestitao je Barišiću na izbornoj pobjedi i poručio kako će u Gradskom vijeću biti konstruktivna oporba.

“Opet se pokazala niska izlaznost, a to znači da ljudi nemaju povjerenja. To nije dobro ni za mene, ali ni za aktualnog gradonačelnika. Također, želim se zahvaliti svim akterima na korektnoj i fer predizbornoj utakmici, što nekih ranijih godina nije bio slučaj. Zahvaljujem i građanima koji su glasali za mene i prepoznali promjene o kojima sam govorio.”

Na izbore je u drugom krugu 29,28 posto glasača, a od toga je 2,75 posto listića bilo nevažeće.