Prijava

Vaša prijava

Doznajemo: Goran Beus Richembergh danas će istupiti iz HNS-a


Koalicijski sporazum Hrvatske narodne stranke i Hrvatske demokratske zajednice doveo je do raskola među narodnjacima. Sastanci predsjedništva i središnjeg odbora, a zatim i glasanje za nove ministre u Hrvatskom saboru podijelio je HNS-ovce na dvije struje. Među onima koji su se usprotivili ovoj koaliciji  uz Vesnu Pusić, Anku Mrak – Taritaš i Nadu Turinu – Đurić našao se i Goran Beus Richembergh. Donedavno vodeći gorički HNS-ovac potvrdio nam je kako danas namjerava istupiti iz stranke.

„Sigurno ostajem u političkom životu Hrvatske i Velike Gorice. Kao što je najavljeno, sa svojim kolegicama Turinom-Đurić, Pusić i Mrak-Taritaš  od danas u Hrvatskom saboru nastavljam djelovati kao član kluba nezavisnih zastupnika. O daljnjim političkim akcijama i aktivnostima vezanim za oformljenje nove političke stranke ili platforme vrlo skoro ćemo izvijestiti javnost“, rekao je Beus Richembergh.

Dosadašnji predsjednik Podružnice HNS-a Velika Gorica u četvrtak je imenovao potpredsjednika Miju Jakunića na mjesto vršitelja dužnosti predsjednika podružnice. Predsjedništvo goričke podružnice jednoglasno je prihvatilo ovaj prijedlog pa će Jakunić stranku voditi do izborne skupštine koja bi se trebala održati u jesen.

„Svoj mandat u Gradskom vijeću stavit ću u stanje mirovanja, a zamjenjivat će me sljedeća po redu kandidatkinja s HNS-ove liste na proteklim lokalnim izborima, Štefa Bakota“, dodao je Beus Richembergh.