Prijava

Vaša prijava

‘Četrti četrtek’ goričkoj knjižnici donio priznanje za poticanje ekološke svijesti građana


Gradska knjižnica Velika Gorica dobila je priznanje za sudjelovanje na natječaju za najbolju ‘zelenu’ knjižnicu koji je organizirala knjižnica Ekonomskog fakulteta u Osijeku. U projekt su se uključile narodne knjižnice iz cijele Lijepe naše, i to knjižnice u kojima se trude razvijati ekološku svijest u građana.

Gorička knjižnica priznanje je zaslužila nizom tema koje su obrađene u sklopu programa ‘Četrti četrtek‘. Kroz različite prezentacije, edukativne filmove, predavanja ili pak razmjenu sjemena, knjižnica je odigrala značajnu ulogu poticanju razvoja ekološke svijesti Goričana, i to od onih najmlađih do najstarijih.

“Jako nam je drago zbog priznanja i nastavit ćemo s radom. Novi programi počinju već najesen. Već osmišljavamo nove akcije i ideje kako bi naša knjižnica doprinosila ekologiji. Mi smo te programe radili još puno prije projekta ‘zelenih’ knjižnica, prije nego je to uopće zaživjelo, i neovisno o njemu, ali sad se planiramo pripremati i za ovaj natječaj. Nitko se nije ekologijom na taj način bavio kao mi na ‘Četrtom četrtku’ jer je tu bilo i razmjene vještina i dijeljenje tih vještina s drugim sugrađanima”, objasnila je ravnateljica Gradske knjižnice Velika Gorica Katja Matković Mikulčić.


FOTO Poculica krasi ulazak u Veliku Goricu

FOTO Sigurna pobjeda Tigra lidera Lige